Кремообразната му текстура е наслада за сетивата, а свежите плодове

...
Кремообразната му текстура е наслада за сетивата, а свежите плодове
Коментари Харесай

Прасковен чийзкейк с манго в чашки

Кремообразната му текстура е приятност за сетивата, а свежите плодове го вършат непоказен и лек... Да ви е сладко!

Необходими Продукти

● сладкарска сметана - 500 мл течна
● крема сирене - 400 г вид Филаделфия
● прясно мляко - 80 мл
● желатин - 6 листа
● манго - 1/2 плод
● захар - 120 г

За блат


● маслени бисквити - 200 г
● масло - 125 г

За кувертюр


● манго - 1/2 плод
● праскови - 1 бр. огромна, добре узряла
● захар - 3 - 4 с.л.
● желатин - 2 листа

Начин на подготвяне

Натрошете бисквитите в блендер или с точилка, поставяйки ги в чиста найлонова торбичка и минавайки върху тях, притискайки мощно с точилката. Разтопете маслото и смесете с бисвитените трохи. Разпределете във чашки, притискайки леко с лъжица. Приберете в ледник.

Поставете на котлона сметаната, млякото и захарта и щом течността закъкри, сложете крема сиренето и бъркайте, до момента в който се разтопи. За по-бързо хомогенизиране може да ползвате телена бъркалка, с която това би станало по-бързо.

Отстранете от огъня и оставете за малко, до момента в който през това време хидратирате желатина съгласно напътствията на производителя (задължително в студена вода). Сложете го във сместа и разбъркайте. Разтваря се незабавно. Никога не слагайте желатин във вряща течност, тъй като може да се изгубят свойствата му.

Нарежете половината манго и също прибавете на дребни кубчета. Целта е не то да доминира, а да се среща на места за по-голяма прохлада.

Разпределете в купичките и оставете на стайна температура, до момента в който сместа в тях се охлади, по-късно върнете в ледник за 4-5 часа до 1 нощ.

Стегналият към този момент чийзкейк ще полеем с кувертюр от манго и праскова. За задачата пасирайте двата плода и разтворете в пюрето захарта. Количеството и е ориентировъчно, тъй като зависи от сладостта на самите плодове, по тази причина пробвайте и в случай че прецените, прибавете повече или назад - по-малко.

Хидратирайте още веднъж листата желатин в студена вода (при мен това става за 2-3 минути). Загрейте малко вода (без да допускате тя да завира) и разтворете желатина в нея. Сипете я при пюрето и разбъркайте.

Сложете по един тъничък слой от плодовата примес в чашките и още веднъж оставете в ледник, с цел да се желира и стегне.

След почти 2 часа чийзкейкът е подготвен за консумация.

Кремообразната му текстура е приятност за сетивата, а свежите плодове го вършат непоказен и лек.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР