Кремъл заяви днес, че територията на САЩ се използва постоянно

...
Кремъл заяви днес, че територията на САЩ се използва постоянно
Коментари Харесай

Кремъл: Територията на САЩ се използва за кибератаки срещу Русия

Кремъл съобщи през днешния ден, че територията на Съединени американски щати се употребява непрекъснато за хакерски атаки против Русия, само че добави, че не може да удостовери медийните изказвания, че американските въоръжени сили са нарушили достъпа до интернет на съветска " плантация за тролове ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Като цяло обаче мога да кажа, че територията на Съединени американски щати непрекъснато се употребява за образуване на голям брой хакерски атаки против разнообразни съветски организации. Това е действителността, с която живеем ", съобщи Песков.

Вчера вестник " Вашингтон пост " писа, че американската войска е нарушила връзката с интернет на съветската Агенция за интернет проучвания, упреквана, че е пробвала да повлияе на гласоподавателите в Съединени американски щати на 6 ноември предходната година - деня, в който бяха създадени междинните избори за Конгрес.

Говорителят на Кремъл съобщи, че известията, че американците са направили хакерска атака в Русия преди междинните избори в Съединени американски щати, демонстрират, че Русия би трябвало да сътвори собствен личен, следен от нея сегмент на интернет, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че с това Русия демонстрира проекти за по-голям надзор над интернет пространството си.

По-рано този месец съветският парламент одобри на първо четене законопроект, с който се предлага целият интернет трафик в Русия да минава през съветски сървъри. Противниците на мярката обаче се притесняват, че това ще докара до необятно публикувана цензура, означи АП.

Песков съобщи още през днешния ден, че с изключение на от Съединени американски щати, хакерски атаки против Русия се правят непрекъснато и от територията на Европа, съобщи ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР