Кремъл заяви, че заповедта за арест за военни престъпления, издадена

...
Кремъл заяви, че заповедта за арест за военни престъпления, издадена
Коментари Харесай

Кремъл: Заповедта за арест на Путин е възмутителна, но безсмислена по отношение на Русия

Кремъл съобщи, че заповедта за арест за военни закононарушения, издадена от Международния углавен съд (МНС) в Хага против съветския президент Владимир Путин , е възмутителна , само че безсмислена във връзка с Русия, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия намира самите въпроси, повдигнати от МНС, за " възмутителни и неприемливи ", само че означи, че Русия , сходно на доста други страни, не признава юрисдикцията на МНС:  " И надлежно всевъзможни решения от този жанр са оскъдни за Руската федерация от позиция на закона ".

Запитан дали в този момент Путин се опасява да пътува до страни, които са признали МНС и затова могат да се опитат да го арестуват, Песков сподели пред кореспонденти:  " Нямам какво да прибавя по тази тематика. Това е всичко, което желаеме да кажем ".

Мария Лвова-Белова , съветският комисар по правата на детето, също беше упрекната от МНС във военно закононарушение за нелегално депортиране на деца от Украйна.

" Страхотно е, че интернационалната общественост оцени тази работа в помощ на децата на нашата страна, че не ги оставяме във военни зони, че ги извеждаме, че сътворяваме положителни условия за тях, че ги обкръжаваме с обич ", сподели тя пред публицисти, съгласно съветската държавна осведомителна организация РИА, представена от Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР