Кремъл вече изпраща мобилизирани руснаци да подсилят разбитите части на

...
Кремъл вече изпраща мобилизирани руснаци да подсилят разбитите части на
Коментари Харесай

ISW: Кремъл хвърля мобилизираните без подготовка директно на фронта - Свят

Кремъл към този момент изпраща мобилизирани руснаци да подсилят разрушените елементи на армията на Руската федерация. " Новобранците " не получават нужната подготовка преди да отидат на фронта. Това се споделя в новия разбор за протичащото се в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Отбелязва се, че мобилизираните руснаци идват за укрепване на частите на 1-ви танков полк, 2-ра мотострелкова дивизия и 1-ва гвардейска танкова войска без образование.

" До 24 февруари 1-ва гвардейска танкова войска се считаше за главната механизирана мощ на Русия и фактът, че нейните елементи се укрепват от едва дисциплинирани и необучени хора, значи, че даже най-елитните съветски елементи са понесли обилни загуби в Украйна и заради това са все по-деградирали ", се споделя в отчета.

Анализаторите са уверени, че сходно укрепване на съветската войска няма да усили бойната ѝ мощност.

Междувременно английското разузнаване заяви, че през седемте дни, откогато президентът Путин разгласи " частичната готовност ", се следи доста изселване на руснаци, които се пробват да избегнат призоваването. Макар че точният брой не е явен, той евентуално надвишава размера на общите сили за навлизане, които Русия е употребила през февруари 2022 година

По-богатите и по-образованите са главната част от лицата, които се пробват да изоставен Русия. Заради това, а също и поради сполучливо мобилизираните на фронта, се чака резултат върху стопанската система на Русия - дефицит на работна ръка и все по-засилващо се " приключване на мозъци " от страната, показват от разузнаването в Лондон.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин разгласи мобилизацията на съветските военнослужещи от запаса за войната с Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски акцентира, че оповестената в Русия готовност е удар и по коренните нации на Крим, Дагестан, Кавказ и Сибир.

От вечерта на 21 септември в бурятските села се раздават призовки на мъже на възраст от 18 до 72 години с искане незабавно да отидат в службата за набиране на бойци.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР