Кремъл упрекна Франция и Германия, че не показват никакво желание

...
Кремъл упрекна Франция и Германия, че не показват никакво желание
Коментари Харесай

Кремъл похвали желанието на Ердоган за преговори Русия - Украйна

Кремъл укори Франция и Германия, че не демонстрират " никакво предпочитание " да вземат участие в посредничеството по украинския спор и похвали предлагането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да провежда договаряния, оповестява " Франс прес ".

Анкара заема друга позиция от тази на Париж и Берлин и декларира готовността си да продължи посредническите старания, означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц не демонстрираха никакво предпочитание да се вслушват в позицията на Русия или да вземат участие в посреднически старания, разкритикува ги той.

През руският министър на защитата Сергей Шойгу проведе телефонни диалози със своите сътрудници от Съединени американски щати, Франция, Турция и Англия, по време на които  " изрази угриженост " по отношение на хипотетичното допустимо потребление на по този начин наречената " мръсна бомба " от страна на Украйна.

Малко по-късно Вашингтон, Лондон и Париж излязоха със съвместно изказване,  " отхвърлящо транспарантно подправените обвинявания на Русия по отношение на Украйна ".

Междувременно Ердоган се стреми да поддържа открит диалог с Русия и западните страни по отношение на съветската военна интервенция и се обрисува като основен медиатор в спора.

Той играе роля в единствените две реализирани на процедура съглашения сред Москва и Киев от началото на войната.

Турция оказа помощ за сключването на договорката, позволяваща възобновяване на износа на зърно под егидата на Организация на обединените нации през юли.

Ердоган изигра роля и при една от най-големите замени на военнопленници между двете страни през септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР