Кремъл счита, че предложените от украинския президент Володимир Зеленски стъпки

...
Кремъл счита, че предложените от украинския президент Володимир Зеленски стъпки
Коментари Харесай

Песков: Предложените от Зеленски стъпки към мир“ водят единствено към продължаване на бойните действия

Кремъл смята, че препоръчаните от украинския президент Володимир Зеленски " стъпки към мир “ водят само към продължение на бойните дейности, съобщи Дмитрий Песков.

Говорителят на Кремъл засяга вчерашно видеообръщение на Зеленски към водачите от Г-7, отбелязва Ройтерс. Украинският държавен глава изиска от тях да дават на Украйна още военна техника, както и да ѝ окажат спомагателна финансова поддръжка и помощ за стабилизирането на енергийната ѝ система. Освен това Зеленски прикани водачите да поддържат спокойно решение на спора, което да стартира с изтеглянето на съветските войски от Украйна преди Коледа.

Украинският президент предложи и свикването на Глобална среща на върха за мир, която да се концентрира върху реализирането на мирния проект от 10 точки на Киев. Сред главните претенции в него са Русия да изтегли всичките си войски от Украйна и да не предявява никакви териториални искания. 

И дума не може да става съветските войски да се изтеглят от Украйна до края на годината, акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен съветски медии. Той съобщи, че с цел да се реализира мир, би трябвало да се регистрират действителностите, зародили след присъединението на нови области към Русия.

" Тези действителности приказват за това, че в Руската федерация се появиха нови субекти и те породиха вследствие на референдуми ", изясни Песков. Той акцентира, че до момента в който украинските управляващи не стартират да регистрират това, няма да се реализира прогрес към мирното разрешаване на спора. 

Киев и съдружниците му от Запада не признаха легитимността на референдумите, упоменати от Песков, които се състояха в четири области в Южна и Източна Украйна, отчасти окупирани от съветските сили.

Москва споделя, че не вижда подготвеност за договаряния от страна на Украйна и Запада, който не стопира ѝ доставя оръжия. Руските управляващи отхвърлиха обвиняванията, че изявленията им за активизиране на дипломацията са просто опит да завоюват време и да прегрупират изтощените си войски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР