Кремъл съжалява за решението на Армения да пропусне срещата на

...
Кремъл съжалява за решението на Армения да пропусне срещата на
Коментари Харесай

Русия се опасява, че Армения може окончателно да се оттегли от ОДКС

Кремъл " съжалява " за решението на Армения да пропусне срещата на върха на ръководения от Москва алианс за сигурност на фона на утежняването на връзките сред Москва и Ереван.

Нито арменският министър-председател Никол Пашинян, нито неговият министър на защитата се появиха на срещата на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) в Минск, което се случва, на фона на опасенията на Русия, че Ереван може да се отдръпна от алианса.

В коментар по тематиката от Кремъл обявиха: " Можем да изразим страдание в това отношение. "

" Надяваме се, че Армения няма да промени вектора на външната си политика и ще остане наш съдружник... Ще продължим да беседваме с тях. " - сподели представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков пред кореспондент на държавната телевизия.

Напрежението сред двете страни е високо от септември насам, когато съветските " миротворци " не се намесиха в светкавичната атака на Азербайджан против етническите арменци в Нагорни Карабах.

В телевизионно послание след спора Пашинян осъди обичайния съюз на Армения с Русия в региона на сигурността като " непълен " и прикани Ереван да потърси нови сътрудници.

Руското външно министерство съобщи, че е " неразумно " Армения да счита, че може да разчита на Запада за сигурността си, и укори Ереван, че " коренно " трансформира външната си политика. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР