Кремъл призна поражението си в Харковска области – това се

...
Кремъл призна поражението си в Харковска области – това се
Коментари Харесай

ISW: Кремъл си призна поражението, опитва се да снеме вината от Путин

Кремъл призна провалянето си в Харковска области – това се случва за първи път от започването на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година, заяви Би Би Си с позоваване на следващия отчет на американския Институт за проучване на войната (SW.

Кремълските служители и пропагандисти от държавните медии просторно разискват аргументите за провалянето на Русия в Харковска област, което е очевидна промяна на риториката, което преди се основаваше на изказвания за пресилени или измислени триумфи, показват специалистите от института.

Кремъл в никакъв случай не е признавал, че Русия е претърпяла проваляне с несполучливата блокада на Киев или изтеглянето от остров Змеиний. Отстъплението от Киев беше показано като належащо решение за съсредоточаване на силите към „ освобождението " на Донбас, а бягството от о. Змеиний - като " жест на благосклонност ".

Първоначално съветското министерство на защитата продължи в същия звук, като разгласи изтеглянето от Харковска област за „ прегрупиране “, само че тази версия стана обект на остри рецензии в интернет.

Признаването на провалянето от страна на Кремъл е опит да се отклонят рецензиите за разгрома от президента на Русия Владимира Путин и да се трансферира виновността върху министерството на защитата и военното командване, показват от ISW.

Един от членовете на кремълския Съвет по междунационални връзки Богдан Безпалко даже декларирал, че главите на военните служители, които са пропуснали концентрацията на украински войски и техника в Харковска област и са пренебрегнали предизвестията за неизбежното контранастъпление, би трябвало да бъдат сервирани на масата на Путин.

Според специалистите от института, признаването от Кремъл на провалянето демонстрира, че съветският президент може да признае и даже да одобри  поражението на Русия, най-малкото отчасти, като в същото време се опита да трансферира виновността и да избегне понасянето на отговорност за нея.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР