Кремъл, попитан във вторник за потенциални удари на САЩ срещу

...
Кремъл, попитан във вторник за потенциални удари на САЩ срещу
Коментари Харесай

Кремъл призова за деескалация между САЩ и Иран

Кремъл, запитан във вторник за евентуални удари на Съединени американски щати против иранските ползи, сподели, че напрежението в Близкия изток е високо и че са нужни стъпки за деескалация , а не за дестабилизиране на по-широкия район, предава Ройтерс.

, че Съединени американски щати ще подхващат " всички нужни дейности ", с цел да защитят войските си след от подкрепяни от Иран екстремисти , макар че администрацията на президента Джо Байдън акцентира, че не търси война с Иран.

" Не приветстваме никакви дейности, които водят до дестабилизация в района и усилват напрежението, изключително на фона на несъразмерния капацитет за спор ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Няма да приветстваме продължаването на сходни дейности, без значение от кого идват. Сега равнището на напрежение е високо и би трябвало да предприемем стъпки за деескалация. Това е, което ще предотврати разрастването на спора. "

Русия се радва на все по-тесни връзки с Иран в миг, когато връзките й със Съединените щати са на най-ниското си равнище от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година поради войната в Украйна.
 На прага на Трета международна война
На прага на Трета международна война

Не е неизбежна, само че е все по-вероятна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР