Кремъл планира да организира митинг-концерт на стадион Лужники с участието

...
Кремъл планира да организира митинг-концерт на стадион Лужники с участието
Коментари Харесай

Путин пълни Лужники на 22 февруари. Макрон може да го лиши от ордена на почетния легион

Кремъл възнамерява да провежда митинг-концерт на стадион " Лужники " с присъединяване на президента на Русия Владимир Путин в навечерието на годишнината от нахлуването в Украйна.

Митинг-концертът, който ще бъде " продължение " на посланието към на съветския президент към Федералното заседание, може да се организира в " Лужники ". Самото годишно обръщение, което Путин е задължен да насочва по конституция, само че не го направи предходната година, се чака на 20 или 21 февруари.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че сега " няма какво да каже " за събитието в " Лужники ".

За финален път митинг-концерт с присъединяване на Путин се организира в Лужники на 18 март 2022 година - годишнината от анексирането на Крим. По публични данни на полицията събитието е привлякло повече от 200 000 души. На концерта свириха Григорий Лепс, Тимати, Николай Расторгуев, група Любе, Полина Гагарина и други

На служащите и студентите от обществения бранш в Москва към този момент се разпращат предложения за концерта. Бюджетните чиновници и студентите (поне в Московския политехнически университет) са помолени (засега) да дойдат на събитието и, в случай че е допустимо, да вземат със себе си родственици и другари.

По-рано редица съветски медии оповестиха, че този концерт и послание към руснаците ще бъдат значими за президента, тъй като, условно, на 22 февруари той ще направи послание към Федералното заседание, на 23-ти е празник (Ден на бранителя на отечеството ", а на 24-ти е годишнината от началото на " спецоперацията ".

Междувременно френският президент Еманюел Макрон не изключи, че може да отнеме ордена на Почетния легион, връчен от предшественика му Жак Ширак на съветския водач Владимир Путин през 2006 година, и изясни, че желае да избере " подобаващия миг, с цел да го стори ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В сряда президентът на Франция връчи на украинския президент Володимир Зеленски, посетил Париж, Големия кръст на Почетния легион - най-високото отличие, с което френски президент може да удостои собствен сътрудник.

В отговор на журналистически въпроси тази нощ след европейската среща на върха в Брюксел той изясни, че премията е знак на " правдивост и благодарност " към украинския президент от страна на Франция.

Обаче неофициалната гала по връчване на оценката на Зеленски, видеозапис от която бе качен от Макрон в Туитър, съживи настояванията Франция да отнеме тази премия от Владимир Путин.

След като Ширак награди Путин с Големия кръст на легиона през 2006 година, това незабавно провокира дискусия. Организацията " Репортери без граници " да вземем за пример сезира правораздаването, с цел да бъде лишен Путин от това отличие, само че на вятъра.

След като загатна, че " въпросът е алегоричен, само че значим ", президентът Макрон сподели: " Не си слагам никакви забрани (...), само че през днешния ден към момента не съм взел решение ". Той добави, че сходни решения " постоянно са цялостни със смисъл и съгласно мен би трябвало да се реши подобаващият миг по кое време да бъдат взети ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР