Кремъл отхвърли констатациите на международните прокурори, разследващи на Малайзийските авиолинии,

...
Кремъл отхвърли констатациите на международните прокурори, разследващи на Малайзийските авиолинии,
Коментари Харесай

Русия отхвърля обвиненията за участие на Путин в свалянето на MH17 над Украйна

Кремъл отхвърли констатациите на интернационалните прокурори, проверяващи на Малайзийските авиолинии, които оповестиха, че са разкрили " мощни индикации " за в случая, осведоми " Ройтерс ".

Вчера прокурорите обявиха в Хага, че са разкрили " мощни индикации ", че Путин е одобрил потреблението на съветските ракети " Бук ", свалили самолета над Източна Украйна през 2014 година

В отговор представителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че Русия " не може да одобри " резултатите от следствието , защото не е взела участие в процеса. Той добави и че следователите не са показали обществено подкрепени доказателства.

MH17 беше свален от съветска ракета " Бук " над Източна Украйна , до момента в който изпълняваше полет от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 година При случая починаха всички 298 пасажери и екипаж , измежду които 196 нидерландски жители.
 Путин с пръст и автограф за ракетата „ Бук “, свалила MH17 над Украйна през 2014 година
Путин с пръст и автограф за ракетата „ Бук “, свалила MH17 над Украйна през 2014 година

Доказателствата не са задоволителни обаче за покачване на обвиняване

По това време подкрепяните от Русия сепаратисти водеха боеве против украинските сили за надзор над източния район Донбас.

Прокурорите се позоваха на прихванати телефонни позвънявания за своите изводи, само че прецизираха, че доказателствата за директното присъединяване на Путин - или на други съветски чиновници - не са задоволително безапелационни , с цел да изискат наказателна присъда, вследствие на което прекратиха следствието си.

Русия неведнъж е отричала присъединяване на страната в свалянето на MH17 . И през днешния ден Песков отхвърли доказателствата, показани от следователите.

" Знаем, че е оповестен запис на хипотетичен телефонен диалог, в който не се споделя нито една дума за оръжия. Дори да приемем, че този диалог е същински, няма нито дума за оръжия. Никой не е разгласил нищо друго, тъй че е невероятно да се каже нещо ", разяснява той.
 Малайзия удовлетворена от присъдите за сваления полет MH17
Малайзия удовлетворена от присъдите за сваления полет MH17

Страната поддържа рушението на нидерландския съд

Попитан съответно за изказванието, че Путин е одобрил доставката на ракети " Бук " за проруските сепаратисти в Украйна, Песков отвърна: " Русия не е взела участие в това следствие, тъй че не можем да приемем тези резултати - изключително откакто не е оповестено обществено съображение за тези твърдени я ".

След свалянето на самолета Нидерландия, Австралия, Белгия, Украйна и Малайзия образуваха взаимен екип за разследван е, който да откри кой е виновен и да събере доказателства за наказателно гонене.

През ноември предходната година двама някогашни сътрудници на съветското разузнаване и украински сепаратистки водач за подкрепяне за организирането на ракетата, употребена за свалянето на самолета. Мъжете, които бяха съдени задочно, овсе още са на независимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР