Кремъл определя идеята като ескалация на напрежението в ЕвропаАлиансът очаква

...
Кремъл определя идеята като ескалация на напрежението в ЕвропаАлиансът очаква
Коментари Харесай

НАТО бърза да създаде „военен Шенген“

Кремъл дефинира концепцията като ескалация на напрежението в Европа
Алиансът чака съветски ракетни удари

Страните от НАТО може да се спогодят за основаването на “военен Шенген ”, допускащ свободното напредване на военни формирования през границите на страните членки.

Това оповестява вестник “Таймс ”, наблягайки, че може да се случи още преди срещата на върха на Алианса във Вашингтон през юли.

Както написа изданието, “сериозно главоболие ” за НАТО е объркването в разпоредбите, които лимитират обмена и превозването на военно съоръжение освен сред страните, само че и сред разнообразни елементи на Германия. Пояснява се, че трансграничните учения постоянно “изискват главозамайващо количество документи, което при положение на военна рецесия ще отнеме сериозно дълго време ”.

Командирът на военното логистично командване на НАТО военачалник Александър Солфранк удостовери пред вестника, че алиансът би трябвало да бъде квалифициран за съветски ракетни удари в Европа при положение на тотална война с Русия. По неговите думи съюзническите сили на НАТО към този момент имат потенциал да спрат съветска инвазия, само че би трябвало да се отстранен “бюрократичните спънки ”.

Още през октомври 2023 година Солфранк предложи да се прегледа опцията да се разреши на военните на алианса да се движат свободно в страните от блока. От своя страна Кремъл дефинира концепцията за боен Шенген като ескалация на напрежението в Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР