Кремъл използва масовото бягство от Русия на опозиционно настроени граждани,

...
Кремъл използва масовото бягство от Русия на опозиционно настроени граждани,
Коментари Харесай

Кремъл внедрява шпиони и килъри в потоците от антивоенни руски мигранти

Кремъл употребява всеобщото бягство от Русия на опозиционно настроени жители, с цел да сътвори прикритие за изпращането на професионални шпиони, диверсанти и наемни убийци в европейските страни, написа The Wall Street Journal.

Повод за обявата е убийството на дезертиралия съветски авиатор Максим Кузминов в Испания.
Изданието отбелязва, че Кузминов, който беше убит в градчето Виляхойос на 13 февруари тази година, е единствено един от многото убити или „ ненадейно умряли “ руснаци.

За отбелязване е, че Москва даже не пробва да се преструва, че не е обвързвана с убийството на Кузминов.
" Този изменник и нарушител е честен мъртвец от момента, в който е възнамерявал своето мръсно и извънредно закононарушение ", съобщи шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин.

Европейски чиновници споделят, че Кремъл съзнателно е оставил границите на Русия отворени. Така със стотиците хиляди съветски бежанци, които бягат от готовност и репресии в страни от Европа, Централна Азия и Кавказ, в тези страни проникват нови съветски сътрудници.

Представители на западни спецслужби показват, че съветската агентура става все по-нагла и изобретателна, в това число за битка против инакомислието зад граница. Руските сътрудници все по-често употребяват непознати жители в свои интервенции.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР