Кремъл днес излезе с поредната пропагандна лъжа, като заяви, че

...
Кремъл днес излезе с поредната пропагандна лъжа, като заяви, че
Коментари Харесай

Кремълска наглост - отрича руските сили да са удряли жилищни сгради в Украйна

Кремъл през днешния ден излезе с следващата пропагандна неистина, като съобщи, че съветските сили не са нанасяли удари по жилищни здания в Украйна.

По време на диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: " Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни здания или обекти на обществената инфраструктура. Нападенията се правят по военни цели, очевидни или прикрити ".

Наглото изказване гласът на Путин направи единствено два дни, откакто в град Днепър беше ударен жилищен блок при огромна съветска ракетна офанзива, при която съгласно Киев са починали минимум 36 души, съобщи Ройтерс.

Украинските военновъздушни сили настояват, че блокът е от ударен от съветска ракета Х-22. Киев твърди, че не има съоръжение, с което да я смъкна.

Песков прави и друго подстрекателство - загатва, че до случая се е стигнало вследствие на изстреляни от украинската Противовъздушна отбрана ракети, които са прeхванали съветската ракета. Говорителят на Кремъл добави, че " някои представители на украинската страна " са стигнали до същото умозаключение, визирайки непремерено изявление на Олексий Арестович, консултант на украинския президент. В събота вечерта той загатна, че е допустимо съветската ракета е паднала върху жилищния блок, откакто е била свалена от украинската Противовъздушна отбрана. Думите му провокира яд в Украйна, което накара Арестович да се извини за фриволното изявление.

Пред репортерите Песков също по този начин отхвърли да съществува напрежение сред съветското министерство на защитата и частната военна компания " Вагнер ".

За това се заприказва в петък, когато министерството на защитата заяви за завладяването на град Соледар, само че без да спомене и дума за ролята на наемниците от " Вагнер “. Евгений Пригожин, основателят на наемническата група, се оплака от опитите за омаловажаване на ролята на неговата частна войска. По-късно министерството на защитата похвали " смелите и самоотвержени дейности " на бойците на " Вагнер ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР