Крема сирене от кисело мляко можете да си направите у

...
Крема сирене от кисело мляко можете да си направите у
Коментари Харесай

Домашно крема сирене

Крема сирене от кисело мляко можете да си извършите вкъщи. Вкусът му ще ви изненада.

Това крема сирене може да се употребява за чийзкейкове, разнообразни кремове за торти и сладкиши, пълнежи и други Ако го посолите, можете да си го намажете и на филийка самун.

В днешната рецепта ще използваме 1,5 кг кисело мляко.

Изберете мляко с по-висока масленост. Прехвърлете го в чиста пластмасова бутилка от 1,5 литра.

Или просто го замразете в съд, който е най-удобен за вас.

Това се прави най-добре заран или на обяд, с цел да има време киселото мляко да замръзне до вечерта. И по този начин, сложете бутилката с кисело мляко във фризера. То би трябвало да се замрази, с цел да се отдели суроватката от него и да остане крема сиренето. В квалифицирания съд сложете цедилка с марля.

Вечерта извадете замразеното кисело мляко и разрежете бутилката (или каквато и да е опаковката), след което го прехвърлете в цедката върху марлята. Оставете киселото мляко да се отцеди постепенно за една нощ, а на идващия ден просто стиснете марлята, с цел да се отцеди добре и ще получите най-хубавото крема сирене.

Вижте още: Какаови сладки

Крема сирене от мляко

Сварете 2 литра мляко. След като изстине, прибавете 2 пакетчета лимонтузу. Оставете го за два часа, след което го прецедете през марля и цедилка. Добавете чаша заквасена сметана към получената маса и разбийте с миксер, прибавете 2 супени лъжици олио и сол на усет.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР