Крем супа с пиле, която стопля и сърцето, и стомахаНеобходими

...
Крем супа с пиле, която стопля и сърцето, и стомахаНеобходими
Коментари Харесай

Крем супа с пиле

Крем чорба с пиле, която стопля и сърцето, и стомаха

Необходими Продукти

● пиле - 1/2 бр.
● брашно - 50 г
● прясно мляко - 20 мл
● яйца - 1 бр.
● лук - 1 глава
● моркови - 1 бр.
● лимонен сок - 1 с.л.
● магданоз - 3 - 4 корена
● масло - 30 г
● сол
● крутони

Начин на подготвяне

Пилето се поставя за варене в тенджера с подсолена вода. Като кипне водата, се оставя да поври 30 минути, след което съдът се отдръпва. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

Пилешкото се обезкостява. Чистото месо се нарязва доста на ситно. В чиста тенджера се налива прецеденият пилешки бульон. Добавя се лукът, обелен, почистен и нарязан на ситно.

Поръсва се 1 ч.л. сол, пуска се 30 г масло, съдът се похлупва и се слага на включен котлон. Корените магданоз се измиват и по този начин се пускат в супата.

Морковът се измива срязва на 3, след което се прибавя в тенджерата. След 30 минути варене, котлонът се изключва. Взема се пасатор и супата се пасира. В купа се разрушава яйцето с прясното мляко. Добавя се брашното и 1 с.л. лимонен сок.

Разбива се до приемане на гладка кашица. От пилешката чорба се гребва черпак и се прибавя към яйчената каша. Бърка се непрестанно с цел да не се пресече яйцето.

Добавя се още 1 черпак. Разбърква се сместа за застройка и се връща в супата. Разбърква се добре. В дълбока паница за чорба се поставят крутони. Поливат се с крем-супа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР