Крехко и ароматно заешко в крок пот за всички онези,

...
Крехко и ароматно заешко в крок пот за всички онези,
Коментари Харесай

Уникално заешко в крок пот

Крехко и ароматно заешко в крок пот за всички тези, които ценят хубавите артикули

Необходими Продукти

● заешко месо - 1 кг
● черен пипер
● сол
● кайенски пипер - 1 ч.л. пикантен
● кетчуп - 2 с.л.
● бяло вино - 150 мл
● червен пипер - 1 ч.л
● масло краве - 50 г
● олио - 80 мл

за гарнитурата


● ориз - 150 г
● печурки - 250 г пресни
● масло - 50 г
● чер пипер
● сол

за соса


● брашно - 2 с.л.
● масло - 50 г
● доматено пюре - 2 с.л.
● бульон - 300 мл от заешкото
● сол
● магданоз - за поръсване

Начин на подготвяне

Заешкото се нарязва на порции, измива се и се подсушава, поставя се керамичният съд на уреда крок пот, прибавят се аленият пипер, черният пипер, солта, кайенският пипер, кетчупът, олиото и всичко се разбърква хубаво, маслото се нарязва на кубчета и се прибавя при месото, по-късно се налива виното и към 350 мл вода.

Съдът се затваря и заешкото се готви за 6 часа. След като е изтекло времето за готвене, керамичният съд се изважда и месото се запича в елементарна фурна за 30 мин.

За гарнитурата: Измитите и почистени гъби се нарязват на шайби и се запържват в маслото, по-късно се прибавя измитият ориз и се пържи към 5 мин., а най-после се прибавя сол, чер пипер и се налива вода (450 мл) оставя се на по слаб котлон да ври, до момента в който оризът се сготви (винаги изключвам, преди водата да е извряла изцяло, по този начин оризът я поема и не става сух).

За соса: В маслото запържвам брашното и доматеното пюре, прибавям сол и сипвам бульона в който се е пекло месото, разводнен с малко вода, греша, до момента в който почне да се сгъстява, по-късно понижавам котлона и оставям да ври 5 мин.

Сервирайте парче заешко с гарнитурата от ориз и гъби, прибавете и от соса, завършете неповторимото заешко в крок пот, като поръсите с свеж магданоз.

За тези, които нямат апарат крок пот, заешкото може да се подготви и в гювеч, като там времето за готвене е към два часа и половина и се налива повече вода.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР