Кредитният рейтинг на Великобритания остава в риск от по-нататъшно намаляване,

...
Кредитният рейтинг на Великобритания остава в риск от по-нататъшно намаляване,
Коментари Харесай

Кредитният рейтинг на Великобритания остава в риск заради забавеният Брекзит

Кредитният рейтинг на Англия остава в риск от по-нататъшно понижаване, макар снадки период за излизането на страната от Европейски Съюз. Това оповестиха в петък интернационалните рейтингови организации " Фич " (Fitch) и " Стандард енд Пуърс " (S&P), съобщи организация " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Споразумението сред Европейския съюз и Англия за удължение на процеса до 31 октомври 2019 година понижава, само че не отстранява риска от Брекзит без договорка през идващите шест месеца, уточни организация " Фич ".

Удължаването на периода предотврати риска от неотложен Брекзит без договорка, който би нанесъл удар на петата най-голяма стопанска система в света, само че несигурността остава и тормози доста компании, които понижиха вложенията, отбелязва Ройтерс.

" Стандард енд Пуърс " уточни, че отрицателната вероятност отразява риска от продължителна икономическа уязвимост и удар за държавните финанси, в случай че Англия загуби достъпа си до европейския пазар, вложителите се уплашат или статутът на лирата като аварийна валута попадне под напън. Оценката на двете рейтингови организации за дълга на Англия е АА.

" Стандард енд Пуърс " уточни, че може да ревизира вероятността си на постоянна, в случай че договарянията с Европейски Съюз доведат до по-голяма сигурност за стопанската система и в случай че основни браншове запазят достъпа си до европейския пазар без наказателни мита или основни немитнически бариери.

Рейтинговата организация означи, че не чака елементарен завършек на безизходицата в Народното събрание и че даже Англия да избегне Брекзит без договорка, вероятността е умерена.

" Стандард енд Пуърс " чака английската стопанска система да нарасне единствено с 1.1 % тази година, което е най-бавният ритъм от десетилетие, преди леко да се увеличи през идващите три години.

Бавният напредък евентуално ще ограничи опциите на държавното управление да усили държавните разноски, макар обещанията на финансовия министър Филип Хамънд, че ще може да постави завършек на икономиите при излизане на Англия от Европейски Съюз със съглашение, разяснява Ройтерс.

" Стандард енд Пуърс " също по този начин обръща внимание, че удължаването на периода за Брекзит понижава интервала, през който следва да се изяснят бъдещите търговски връзки от 21 на 14 месеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (567)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР