Кредитната компания „Кредисимо“ не управлява платформата за дарения „ХелпКарма“ (HelpKarma)

...
Кредитната компания „Кредисимо“ не управлява платформата за дарения „ХелпКарма“ (HelpKarma)
Коментари Харесай

„Кредисимо“: Не управляваме HelpKarma и не използваме техни пари

Кредитната компания „ Кредисимо “ не ръководи платформата за дарения „ ХелпКарма “ (HelpKarma) и не е употребила нейни пари за оперативната си активност – това оповестиха от сдружението в позиция, изпратена до bTV.

Тя идва след следствието на Мария Цънцарова за метода, по който се разпределят средствата, набирани за разнообразни дела, в това число – за съществени заплати на механически лица.

Коментирана е и връзката сред кредитната компания и платформата – учредителят на „ ХелпКарма “ Константин Кръстев, чиято професионална биография е обвързвана с „ Кредисимо “. От компанията акцентират, че той не ги съставлява от години, а от май 2019 година не е и в Съвета на шефовете, като към сегашния миг не може да въздейства на вземането на решения.

Публикуваме цялата позиция без редакторска интервенция:

В серията репортажи на бТВ, излъчени на 06.11.2020 година и на 07.11.2020 година за платформата HelpKarma и господин Константин Кръстев се вършат голословни, непроверени и погрешни внушения за взаимовръзки сред Кредисимо ЕАД и HelpKarma.

Молим да имате поради, че Кредисимо ЕАД не взе участие под никаква форма в ръководството и активността на HelpKarmа, като фондацията и Кредисимо ЕАД не са свързани лица по смисъла на Търговския закон.

Кредисимо ЕАД няма отношение и не носи отговорност за дейностите, плановете или професионалното развиване на господин Константин Кръстев. Същият не съставлява Кредисимо ЕАД от 20.08.2015 година, когато е прекратил дейното си присъединяване в оперативните действия на сдружението. Считано от 25.05.2015 година господин Кръстев е излезнал от ръководството и собствеността на колектроско сдружение, в което е имал общо присъединяване с част от непреките акционери в Кредисимо ЕАД. Участието в Съвета на шефовете на Кредисимо ЕАД е прекъснато на 28.05.2019 година, което може да се ревизира в Търговския указател. Притежаваните от господин Константин Кръстев косвено акции в Кредисимо ЕАД са дребен %, не дават опция за надзор на Кредисимо ЕАД или негови дъщерни сдружения.

Дружествата от групата на Кредисимо нямат безусловно никакви финансови взаимоотношения с HelpКarma, като източниците за финансиране на оперативната ни активност в никакъв случай не са включвали предоставяни от фондацията средства. Кредисимо е съответно записана небанкова финансова институция, поднадзорна и с настояща регулаторна отчетност към Българска народна банка, което прави активността на компанията транспарантна, контролирана и в директно осъществяване на законовата рамка в страната. Паричните потоци на сдружението, както на всички останали контролирани сдружения, са под директния контрол и на други контролни органи.

Вярваме, че бТВ ще съблюдава в репортажите по случая с HelpКarma условията за журналистическа нравственос като показа правилно и добросъвестно единствено тествана информация на феновете при излъчването на материалите и няма да допусне уронването на положителното име на Кредисимо ЕАД посредством изцяло голословни и манипулативни внушения по отношение на активността на сдружението.

Моля да имате поради, че макар уважението ни към бТВ, Кредисимо ЕАД няма да се поколебае да потърси правата си по правосъден ред при незаконосъобразно уронване на престижа и репутацията на компанията, одобрени с години интензивен и почтен труд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР