Креативният ум е голям ум, но също както всяко друго

...
Креативният ум е голям ум, но също както всяко друго
Коментари Харесай

7 упражнения за трениране на ума

Креативният разум е огромен разум, само че също както всяко друго острие, той би трябвало да бъде поддържан изострен, с цел да продължи да прави най-хубавата работа. Поради тази причина ви предлагаме няколко извършения и препоръки за трениране на мозъка:

- Една елементарна математическа задача , която би трябвало да решите бързо и мислено:

1.    Изберете си едно „ скрито число ” (по-лесно е, в случай че е четно).
2.    Прибавете към него 18.
3.    Умножете резултата по 2.
4.    Разделете полученото число на 4.
5.    Сега извадете половината от „ тайното си число ”.
6.    Резултатът би трябвало да е 9.

-  Имате  5 думи:  лазер, целувка, вежди, пръсти на ръце, препечена филия. Открийте дали някоя от тях може по някакъв метод да съставлява част от другите думи или развой, обвързван с тях.

- Римската стая.  Това е антична техника за запаметяване на информация. Затворете очи и си представете една действителна стая – да вземем за пример спалнята си. Опитайте се умишлено да извикате в мозъка си облиците и разположението на другите предмети в нея. Старайте се всякога да си припомняте колкото се може повече предмети. Когато понапреднете, може въображаемо да отворите вратата към друга стая и да повторите същото там. Накрая може да си измислите помещение и да го напълните с мислени обекти, които след това да си спомняте. Този способ превъзходно развива качествата за заучаване на нови езици.

- Кулата от Ханой.  Пробвайте тази математическа задача без числа. За задачата са ви нужни три колчета и няколко диска с възходяща величина (минимум 8), които се нанизват на първото колче, като се стартира от най-големия. Целта на играта е да прехвърлите всички дискове на третото колче, като употребявате второто като помощ. Правилата на играта са две – може да местите единствено по един диск едновременно и не трябва да поставяте по-голям диск върху по-малък. Играта съставлява елементарен логаритъм, който превъзходно подтиква лявото мозъчно полукълбо.

- Носете часовника на дясната вместо на лявата ръка  или вършете действия, за които всекидневно ползвате избрана ръка, с другата.

- Докато чакате на касата в супермаркета , се опитвайте да изчислите общата сума на покупките си.

- Научавайте постоянно по нещо ново  – рецепта за ново ядене, стъпките на танц или стихотворение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР