Крайстчърч. Новозеландските власти повдигнаха обвинение за убийство на един от

...
Крайстчърч. Новозеландските власти повдигнаха обвинение за убийство на един от
Коментари Харесай

AFP: Новозеландските власти повдигнаха обвинение за убийство на задържания за стрелбата в Крайстчърч, броят на жертви достигна до 49 души

Крайстчърч. Новозеландските управляващи повдигнаха обвиняване за ликвидиране на един от четиримата арестувани за стрелбата в Крайстчърч, предава AFP .
„ Мъж на възраст под 30 година, е упрекнат в ликвидиране и ще се яви в съда в Крайстчърч на следващия ден “ (събота, 16 март – бел.р.), оповестиха локалните правоохранителни органи.
Междувременно управляващите коригираха броя на починалите при офанзивата до 49 души. По-рано се съобщаваше за 40 жертви и 20 тежко потърпевши.
„ Ясно е, че в този момент това може да бъде разказано единствено като терористично нахлуване. От това, което знаем, наподобява, че е добре планувано ", разгласи министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, която по-рано направи послание към нацията за протичащото се, като акцентира, че то е вкарало страната в „ едни от най-мрачните й дни “.
„ Две взривни устройства, свързани със обвинени транспортни средства, към този момент са открити и обезвредени “, добави новозеландският министър председател.
Нападателят, който откри пукотевица в две джамии в новозеландския град Крайстчърч по време на следобедна молитва, е крайнодесен екстремист с австралийско поданство. Това разгласи министър-председателят на Австралия Скот Морисън.
Съгласно думите му, офанзивата е осъществена от „ екстремист, крайнодесен, терорист “. Морисън обаче отхвърли да разкрие спомагателна информация за самоличността му, като акцентира, че следствието се води от полицията в Нова Зеландия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР