Крайстчърч. Британският таблоид Daily Mail публикува снимки на оръжието, с

...
Крайстчърч. Британският таблоид Daily Mail публикува снимки на оръжието, с
Коментари Харесай

Daily Mail: Оръжието, използвано за нападението в Нова Зеландия, има надписи за България

Крайстчърч. Британският таблоид Daily Mail разгласява фотоси на оръжието, с което 28-годишният австралиец Брентън Тарант извърши нахлуване в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. На тях се виждат надписи на разнообразни езици, в това число на сръбски, част от които засягат и България.
Според изданието надписите на оръжието може да разкрият доста за източника на ентусиазъм на напателя за осъществяване на офанзивата.
На фотосите се виждат няколко пълнителя на автоматизирано оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на основни сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи „ Битка при Булаир 1913 ". Става въпрос за Боя при Булари от 8 февруари 1913 година сред българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „ Мюретеби “ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус.
„ Това е най-голямата борба на Втората балканска война, в която България атакува някогашните си съдружници Сърбия и Гърция. Османците експлоатираха обстановката, с цел да завземат остаряла територия от българите “, изяснява английският вестник.
На оръжието и пълнителите се четат още името на принц Фружин – синът на на цар Иван Шишман (1371-1395), и който се бори против османците преди рухването на Втората българска страна. Спомената и борбата на връх Шипка от Руско-турската война (1877-1878).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР