Крайнодясната партия "Национален сбор" (НС) на Марин Льо Пен е

...
Крайнодясната партия "Национален сбор" (НС) на Марин Льо Пен е
Коментари Харесай

Последно: Партията на Льо Пен бие с 0.9% тази на Макрон на вота във Франция

Крайнодясната партия "Национален общ брой " (НС) на Марин Льо Пен е преди всичко на изборите за Европейски парламент във Франция, изпреварвайки с 0,9 на 100 партията на президента Еманюел Макрон "Република, напред! ", демонстрират окончателните резултати, оповестени от вътрешното министерство, съобщи Франс прес.

Двете партии ще имат идентичен брой евродепутати (23), преди Англия да напусне Европейски Съюз. След Брексит Народно събрание ще получи в допълнение място в Екологичен потенциал и ще има 24 депутати, а групировката на Макрон ще остане с 23, показва Асошиейтед прес. За водената от Жордан Бардела крайнодясна партия са дали своят вот общо 5 281 576 души - с 205 213 повече от подкрепилите претендентите на "Република, напред! "

Избирателната интензивност е достигнала 50,12 на 100 - с близо 8 % повече, в сравнение с евроизборите преди пет години.

Окончателните резултати удостоверяват положителното показване на Зелените, получили 13,47 на 100 от гласовете. Те остават на трето място и ще имат 13 евродепутати.

Консервативната партия "Републиканците " получава 8,48 на 100 от гласовете и ще има 8 депутати в Екологичен потенциал, изпреварвайки крайнолявата "Непокорна Франция " (6,31 на 100 и 6 депутати) и социалистите (6,19 на 100 и 6 депутати).

Кандидатите на останалите 28 листи във Франция не съумяха да влязат в Европейския парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР