Крайнодясна партия Алтернатива за Германия“ (AfD) заяви на своя конгрес,

...
Крайнодясна партия Алтернатива за Германия“ (AfD) заяви на своя конгрес,
Коментари Харесай

Лицемерие: Приятелите на Костадинов от Алтернатива за Германия намирали ЕС за провален проект, но не искали разпускането му

Крайнодясна партия „ Алтернатива за Германия “ (AfD) съобщи на своя конгрес, че Европейски Съюз е " провален план ", който се нуждае от коренно преразглеждане, само че не прикани за неговото разформироване. Над 600 делегати от антимиграционната партия, която сега е втора по известност в страната, се събраха в източния град Магдебург през уикенда, с цел да завършват програмата за изборите за Европейски парламент следващата година.

„ Смятаме Европейски Съюз за неподлежащ на реформиране и го виждаме като провален план “, се споделя в текста, признат от делегатите. Вместо това партията " Алтернатива за Германия " желае да сътвори " федерация на европейските народи, нова европейска икономическа общественост и общественост на ползи, която резервира суверенитета на държавите-членки ".

Текстът, контрактуван в последния ден от конгреса, е смекчена версия на план, оповестен през юни, който призоваваше за " проведено разформироване на Европейски Съюз ", което партийните водачи по-късно окачествиха като " публицистична неточност ".

Новата стратегия също по този начин не загатва така наречен Декзит или излизане на Германия от Европейски Съюз, концепция, която беше препоръчана от някои делегати на AfD, само че е извънредно непопулярна измежду немските гласоподаватели. AfD се радва на рекорден скок на поддръжка през последните месеци, подкрепена от отслабващата стопанска система и възходящото неодобрение от трипартийната коалиция на канцлера Олаф Шолц.

Антиислямската и скептична към климата AfD има към 20% доверие в изследванията на публичното мнение, изоставайки единствено от социалдемократите на Шолц.

Партията от дълго време се опълчи на еврото, политиките на блока за климата и миграцията и глобите на Европейски Съюз против Русия. Тя се надява да се възползва от наскорошния си триумф, като завоюва повече места в Европарламента.

Партията се съгласи на своя конгрес, извършен в два поредни уикенда, да издигне рекордните 35 претенденти за евродепутати на изборите през юни идващия. В момента тя има 9 европейски законодатели.

AfD също се надява на пробив на районните избори в три източногермански провинции следващата година, където обичайно има най-силна поддръжка. „ Готови сме за повече “, сподели съпредседателят на AfD Тино Хрупала пред телевизия ZDF, добавяйки, че партията желае „ да излезе от опозицията и да влезе в държавното управление “. Но главните партии в Германия, където съдружните държавни управления са норма, изключиха опцията да се обединят с нея, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. Припомняме, че от " Алтернатива за Германия " са новите другари на Костадин Костадинов, който е сътрудник с крайнодесните. Очевидно от " Възраждане " са откри сродни души, които разсъждават по същия метод. Остава загадка по какъв начин групировката счита за провален план Европейски Съюз, а в това време Костадинов се хвали по какъв начин дружно, с още себеподобни от Испания, Франция и Скандинавия следващата година щели да се борят за втора мощ на евроизборите. Припомняме, че анализатори непрекъснато припомнят на " Възраждане ", че няма по какъв начин да приказваш за излизане от НАТО и от Европейски Съюз, да си срещу Еврозоната, а в същото време да си държиш облагите и активите в банките в европейска валута. Парадоксално беше държанието им и във връзка с коронавирус пандемията, когато биеха тъпана какъв брой били вреди имунизациите, а представители на групировката си бяха били по две.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР