Крайнодесният нидерландски лидер Герт Вилдерс претърпя сериозен удар по пътя

...
Крайнодесният нидерландски лидер Герт Вилдерс претърпя сериозен удар по пътя
Коментари Харесай

Огромен удар за Герт Вилдерс заради Nexit и забрана на Корана

Крайнодесният нидерландски водач Герт Вилдерс претърпя сериозен удар по пътя към задачата си за съставяне на ръководеща коалиция, когато основен евентуален сътрудник се отхвърли от присъединяване.

Седмица откакто Вилдерс провокира политическо земетресение в Нидерландия и отвън нея със зашеметяващата си изборна победа, задачата му да сътвори коалиция стана още по-трудна, предава Агенция Франс Прес.

Процесът се следи деликатно в Брюксел и в цяла Европа, като се има поради антиислямският, антиимигрантският и антиевропейският манифест на Вилдерс, който също по този начин приканва за прекъсване на доставките на оръжие за Украйна.

Вилдерс се нуждае от поддръжката на 76 депутати в 150-местния парламент, с цел да получи работещо болшинство. Неговата Партия на свободата PVV шокира всички, като завоюва 37 места - доста повече от прогнозите на социологическите изследвания.

Предпочитаната от него коалиция е с фермерската партия BBB (7 места), напълно новата прореформаторска Нова обществена партия (20 места) и актуалната ръководеща партия, дясноцентристката VVD (24 места).

VVD към този момент изключи присъединяване си, като съобщи, че ще " поддържа дясноцентристка коалиция " от опозиционните скамейки. BBB и NSC се считат за по-благосклонни.

Но NSC и нейният известен водач Питер Омцигт обявиха, че не виждат метод да работят с PVV, в случай че тя не обясни по-крайните елементи от своя манифест.

" Като цяло фракцията на NSC в този момент не вижда никакво съображение за започване на договаряния с PVV за държавно управление на болшинството или на малцинството ", се споделя в писмото на Омцигт до " скаут ", претрупан да следи договарянията.

Манифестът на PVV " съдържа възгледи, които по наша преценка опонират на конституцията... тук ние слагаме твърда граница ", се споделя в писмото.

Манифестът приканва за възбрана на джамиите, забрадките и Корана, както и за референдум за " Nexit " - излизане на Нидерландия от Европейския съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР