Крайно време е всички в България да чуят и да

...
Крайно време е всички в България да чуят и да
Коментари Харесай

Борисов: Единственото спасение на ЕС е да бъдем единни

К райно време е всички в България да чуят и да схванат , че това е председателството на България и когато то е сполучливо, България е сполучлива, съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимната конференция с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер на днешната Среща на върха ЕС-Западни Балкани.

Борисов благодари на всички водачи на Европейски Съюз , " които до един пристигнаха ", както и на " тримата огромни " - ръководителите на главните европейски институции. Това е почитание не към мен, не към държавното управление, а към българския народ, сподели министър председателят. Той осведоми, че се е провела една доста добра и почтена полемика.

Премиерът се извини на софиянци за тежкия трафик в столицата, н о посочи, че до момента не е имало сходно събитие в България и изгодите за страната ни са доста по-големи.

Борисов посочи, че няма никакъв риск за Европейския съюз да одобряват страните от Западните Балкани . Той уточни, че в случай че Западните Балкани олицетворят една страна, то брутният й вътрешен артикул ще е към 96 милиарда евро, което е равно на този на Словакия. По думите му напъните, които се поставят, са Европейски Съюз да одобри стопанска система колкото Словакия, с население, по-малко от Румъния.


 Бойко Борисов среща на върха БГНЕС-->
Според него по-добре е страните от Западните Балкани да са в договаряния за влизане в Европейски Съюз, с цел да може техният политически хайлайф да се старае да покрива всичките критерии за това. В противоположен случай другите геостратегически играчи може да усилят и немалкото си и в този миг въздействие, което имат, добави Борисов.

Министър-председателят добави, че до края на юни ще има още веднъж опция да се приказва по този въпрос, само че по време на срещата в София към този момент са били заложени доста тематики за размисъл.

За българския министър председател много алегорична е и разходката по Моста на влюбените н а Тереза Мей, Ангела Меркел и Еманюел Макрон, както и фотографията сред водачите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи.

Премиерът посочи, че за всички е станало ясно, че единственото избавление за Европейски Съюз е той да бъде обединен. Според него към този момент всички са осъзнали, че силата на Европейски Съюз е в единството.

Борисов е доста благополучен, че към този момент са подписани голям брой съглашения, в това число това за газовата връзка сред България и Сърбия . Той се надява до края на годината да бъде стартират и интерконекторът с Гърция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР