Крайно време е министерството да започне да спазва закона и

...
Крайно време е министерството да започне да спазва закона и
Коментари Харесай

Природозащитник предложи Валери Симеонов да мине обучителен курс

" Крайно време е министерството да стартира да съблюдава закона и да бъде Министерство на околната среда, а не против околната среда и министерство на далаверите. Мислим да създадем едно обучително посещаване на вицепремиера Валери Симеонов на Байкушевата мура, която не е в резерват. След като имаме толкоз некултурен и толкоз ненаясно с живота вицепремиер – нещата не стоят добре. " Това сподели съпредседателят на " Зелените " Андрей Ковачев в коментар решението на Върховния административен съд, който на първа инстанция анулира измененията в Плана за ръководство на Пирин, които бяха признати от Министерски съвет.

По думите на Ковачев, в битката на Симеонов за застрояването на Пирин вицепремиерът стигнал до " някакви безумни неща ".

" Беше споделил, че нямало вековни гори отвън резерватите ", твърди Ковачев пред bTV.

" Протестиращите в този момент са сюрпризирани, че нашият съд взе решение според законите на страната, тъй като сме привикнали да няма правда. Явно има светлина в тунела, само че жълтите медии започнаха да нападат съдиите ", сподели още Ковачев. Според него вицепремиерът Симеонов също е " жълта медия ".

Друг от деятелите на " Зелените " - Петко Ковачев, съобщи пред Нова телевизия, че държавното управление е направило същата неточност, която преди време направи Министерство на околната среда и водите - довери се не на правото, а на интереса. За повторно Върховен административен съд уточни, че страната не си прави работата и ще си понесе отговорността - да пусне процедурите за екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда, незаконността на строителството на нови писти и незаконността на новите водохващания . Ковачев имаше поради, че водохващанията ще бъдат за потребностите за оръдията на правене на неестествен сняг, което призна и някогашният консултант на някогашния стопански министър Божидар Лукарски - Владимир Каролев, който посочи, че ставало въпрос за част от водохващанията. Екоактивистът съобщи, че " Юлен " заплаща към 16 000 лв. за вода за оръдията за сняг, което е 10 пъти по-малко, в сравнение с жителите заплащат за черпене на вода от бунар, дори не от ВиК .

Много съм удовлетворен от това решение, добави Каролев. Той разгласи за " измислици " това, че щяло да се строи на 48% от територията на парк " Пирин ". Има 64 решения на Върховен административен съд, че тези хора, които в този момент водят дело за проекта за ръководство на Пирин. Хващам се на бас, че на петчленка във Върховен административен съд ще падне , разпали се Каролев, съгласно който и от Европейска комисия споделили (бел. ред. - комисар Кармену Вела), че няма нарушаване на европейски правилник. Отричам това определение, вие отричате 64 правосъдни решения, довърши Каролев.

Министър Димов просто трябваше да направи преценка т.е. да има процедура дали да има екооценка на проекта за ръководство на Пирин, а той отхвърли да го стори , сподели Петко Ковачев. Една екооценка коства 10 000 лв., а Димов и Валери Симеонов изхарчиха няколко пъти повече да убеждават света за нелепости, добави Ковачев, визирайки срещите на двамата с ЮНЕСКО - в Париж и Бахрейн.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР