Крайно недостатъчно и абсурдно е майчинството за втората година да

...
Крайно недостатъчно и абсурдно е майчинството за втората година да
Коментари Харесай

Еми Стамболова: Увеличението на майчинството е минимално, не помага на майките!

" Крайно незадоволително и неуместно е майчинството за втората година да е 780 лева Предвид цялата инфлация, не виждам по какъв начин една майка може да си купи нещата от първа нужда за детето през втората година с тези месечни помощи. Това са пари, с които с изключение на детето, би трябвало да може да живее и майката по тази причина, че тя не върви на работа ", Това показа пре д „ България Днес “ Лейди България 2019 Мария Бойчева.

Думите й са във връзка концепцията компенсацията за развъждане на дете през втората година от майчинството да бъде увеличена от 710 на 780 лева, колкото е минималната работна заплата.

" Смятам, че това би подтикнало дамите да раждат повече деца и може би ще помогне раждаемостта в България да се усили. Повече пари ще са от помощ на всяка една майка и семейство. Едно дете е голям разход и това е главната причина доста хора да се лимитират от това да имат второ или трето дете. По този метод е доста добре да се толерират майките. Смятам, че вървим с дребни крачки в вярната посока ", сподели журналистката Деси Цонева.

 

„ Увеличението на майчинството е минимално! То не може да помогне на майките. Как няма да сме застаряваща нация, като младите ни избягаха в чужбина и там сътвориха семейство. И това е обикновено, тъй като тук с нищо не оказват помощ на фамилиите. Те не получават жилища, нито преференции за креди, децата си в детската градина не могат да запишат, а учениците разхвърлят на чудноват случаен принцип из учебните заведения “, споделя певицата Еми Стамболова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР