Крайбрежната противокорабна ракетна система „Бастион“, разположена в Чукотка, успешно изстреля

...
Крайбрежната противокорабна ракетна система „Бастион“, разположена в Чукотка, успешно изстреля
Коментари Харесай

Тихоокеанският флот за първи път в историята проведе учебни стрелби с ракети „Оникс“ в Чукотка

Крайбрежната противокорабна ракетна система „ Бастион “, ситуирана в Чукотка, сполучливо изстреля ракета „ Оникс “ и порази цел, имитираща лекомислен транспортен съд, по време на подготвителна пукотевица в сряда. Това заяви източник в силовите структури на района.

"Днес в Чукотка комплексът Бастион стреля за първи път в историята на Тихоокеанския флот по образователна цел, симулираща противников транспортен съд. Засегнатата цел беше ситуирана на Северния морски път ", съобщи източникът на организацията.

Стрелбата се е провела от дълбините на Чукотка. Диапазонът на полета на „ Оникс “ е към 350 км, от които 200 км прелетя над сушата, което е връх за този вид ракети, написа "Поглед инфо ".

Няма публично удостоверение на тази информация, само че се знае, че комплексите „ Бастион “ влязоха в употреба с 520-та обособена брегова ракетно-артилерийска бригада, дислоцирана в Камчатка в края на 2016 година Преди това те в никакъв случай не са били употребявани в Чукотка.

Свръхзвуковата ракета П-800 „ Оникс “ има оптимален обсег от към 500 км. По този метод, от територията на Чукотка, комплексите „ Бастион “ са способни да поразят цели по цялата източна част на Северния морски път - от протока Де Лонг до Беринговия проток

През март 2019 година съветското държавно управление вкара нови правила за прекосяването на задгранични военни кораби по Северния морски път, съгласно които военните кораби са задължени да уведомяват Русия за своите проекти в границите на 45 дни, както и да разрешават на съветските лоцмани да се качват на ръб.

В случай на неспазване на тези условия, на корабите може да бъде отхвърлен достъп, а при положение на нерегламентирано придвижване по Северния морски път Русия си резервира правото да ползва „ незабавни ограничения “.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР