Краят на месец март е , а руската офанзива в

...
Краят на месец март е , а руската офанзива в
Коментари Харесай

Ген. Събев: Руската офанзива в Донбас буксува, армията „Вагнер“ е обезкръвена

Краят на месец март е, а съветската атака в Украйна от ден на ден буксува. Последни напъни да бъде високомерен Бахмут или Авдиевка не дават резултат, да не приказваме, а административните граници на така наречен ДНР и ЛНР са надалеч от постигане - това се споделя в разбор на ген. Съби Събев, оповестен от Атлантическия съвет на България.

" Политически и боен неуспех в Руската федерация. Успех за Украйна, въпреки и с чувствителни жертви. Макар че близо 70% от Бахмут е под конторола на окупаторите, украинските бранители не престават съпротивата и печелят време за организирането на пролетно-лятната контраатака на УВС. ЧВК " Вагнер " е мощно обезкървена, попълването й е много затруднено. Нарастваща е паниката на съветското командване къде ще нанесат главният си удар украинците. А съветските запаси не са доста и няма да стигнат за 1 300 километровия фронт. " - установи ген. Събев.

" От постъпващата бронетанкова техника Украинските въоръжени сили образуват мощна ударна формация. Танковете от Полша, Германия,Норвегия, Португалия, Англия дойдоха. Очакват се от Испания, Нидерландия, Швеция, Финландия и Дания. Пристигат и над 200 ББМ, САУ и войскови средства за Противовъздушна отбрана, както и подготвените украински екипажи и други бойци. Очакват се и доставките на още муниции. Всичко това би трябвало да се провежда в ефикасна бойна мощ, което ще отнеме време, най-вероятно до началото на май. Завършва също образуването и подготовката на три нови армийски корпуса на УВС, в тях и на осем щурмови бригади. Има за какво да се тревожат съветските окупационни сили. " - споделя още военният специалист.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР