Краят на една ера: популярната платформа за онлайн чат и

...
Краят на една ера: популярната платформа за онлайн чат и
Коментари Харесай

Популярната платформа Omegle за онлайн чат и видео разговори e закрита след 14 години работа

Краят на една епоха: известната платформа за онлайн чат и видео диалози ненадейно бе закрит. Когато влезете в формалния уеб страница на Omegle, ще бъдете пренасочени към изказване на неговия създател Лейф К-Брукс, в което той изяснява, че действието на Omegle „ към този момент не е стабилно нито от финансова, нито от психическа позиция “ и че битката да се предотврати злоупотребата с него е „ просто прекомерно огромна “. Макар, че уебсайтът продължава да действа, с цел да обитава изказването на Брук, неговата функционалности към този момент не са налични.

Това решение шокира потребителите, защото Omegle се трансформира в известна дестинация за хора, които желаят да се свързват, да беседват и да се забавляват. Забележително е, че тя се беше трансформирала в източник на развлечение за доста авторитетни персони.

14-годишното пътешестване на Omegle

Основателят на Omegle споделя своята позиция, размишлявайки върху историята на платформата:

„ От момента, в който открих интернет на ранна възраст, той беше вълшебно място за мен. Израствайки в дребен град, релативно изолиран от огромния свят, за мен беше изобретение какъв брой доста още има да се открие – какъв брой доста забавни хора и хрумвания може да предложи светът. “

споделя Брукс

Пътуването на Omegle стартира, когато създателят е едвам на 18 години за да сътвори платформа, която да употребява силата на интернет за улеснение на спонтанни и разнородни обществени взаимоотношения. Платформата бързо набира известност, като събира милиони консуматори на ден.

Основателят обаче признава, че всеки инструмент за връзка може да се употребява както за положително, по този начин и за неприятно. Подобно на доста други услуги, Omegle е имал своя дял от злоупотреби, в това число незаконни действия. Omegle реагира, като вкара модериране, включващо както модернизиран изкуствен интелект, по този начин и хора модератори.

Противоречията на Omegle

Въпреки своята известност Omegle е изпълнен с несъгласия. Критиците я назовават леговище за хищници, а иск на американка упреква платформата, че я е свързала с мъж, когато тя е била единствено на 11 години.

BBC откри, че Omegle е представена в над 50 случая, свързани с лица, участващи в употреба на деца в разнообразни страни, в това число в Обединеното кралство, Съединени американски щати и Австралия.

След следствие на BBC от 2021 година, което разкрива случаи на деца, които евентуално се излагат на заплаха пред непознати в Omegle, TikTok вкара възбрана за шерване на връзки към уеб страницата.

Според Фондацията за наблюдаване на интернет (IWF), след началото на пандемията от COVID-19 се следи повече от десетократно нарастване на случаите на очевидни изображения, в които дребни деца вземат участие в полови дейности пред камера.

Лейф К-Брукс не отговоря непосредствено на тези обвинявания, само че загатва по какъв начин Omegle е бил „ директна цел “ на офанзивите.

„ Направих всичко допустимо, с цел да устоя на офанзивите, като имах поради ползите на потребителите на Omegle. Ако нещо толкоз просто като запознанството със инцидентни нови хора е неразрешено, какво следва? Това е надалеч и надалеч от всичко, което би могло да се смята за рационален компромис с правилото, който обрисувах. “

В последна сметка той взема решение да закрие платформата, тъй като тя се отразява извънредно тежко на финансовото и психическото му положение.

„ Колкото и да ми се желае събитията да са разнообразни, стресът и разноските, свързани с тази битка – в комбиниране със съществуващия стрес и разноски за действието на Omegle и битката с непозволената му приложимост са просто прекомерно огромни. Работата с Omegle към този момент не е устойчива нито от финансова, нито от психическа позиция. Честно казано, не желая да получа инфаркт на 30 години. “

пише още той
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР