Край на златните паспорти“ и на инвестиционното гражданство. Това става

...
Край на златните паспорти“ и на инвестиционното гражданство. Това става
Коментари Харесай

На първо четене: Народното събрание отмени „златните паспорти“

Край на „ златните паспорти “ и на капиталовото поданство. Това става допустимо, откакто депутатите утвърдиха на първо четене промени в закона за БГ поданството, импортиран от Министерски съвет.

Текстовете бяха подкрепени единомислещо със 218 гласа " за ", без срещу и въздържали се. Бе отритнат съвсем еднакъв законопроект на Движение за права и свободи, както и настояването им за инспекция на всички случаи на издадени " златни паспорти " от 2013 година до момента.

Разликата сред тях е фактът, че със закона на Министерски съвет се маха процедурата за приемане на поданство посредством вложения, само че се резервира правото за приемане на дълготрайно престояване. За сметка на това Движение за права и свободи предлага и това да отпадне с аргумента, че Европейска комисия има рецензии освен за „ златните паспорти “, само че и за всички други процедури, като дадоха образец, че някои страни на Европейски Съюз се издават и „ златни визи “. По думите им от Европейска комисия са безапелационни, че никакво стягане на разпоредбите не правят работа.

По време на дебатите се зароди спор сред болшинството, в лицето на Демократична България и Политическа партия и опозицията - в лицето на Движение за права и свободи, кой пръв е бил против " златните паспорти " и кой си сменя мнението по темета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР