Кръвното налягане е от съществено значение за цялостното ви здравословно

...
Кръвното налягане е от съществено значение за цялостното ви здравословно
Коментари Харесай

Грешките, които правим при измерване на кръвното налягане

Кръвното налягане е от значително значение за цялостното ви здравословно положение. Високото кръвно налягане, останало неоткрито и нелекувано, съчетано с други здравословни проблеми и нездравословни привички – тютюнопушене, небалансирано хранене с нездравословни храни, атеросклероза, диабет и други е причина за инсулт или инфаркт, които са животозастрашаващи и инвалидизиращи. Правилното премерване на кръвното налягане подкрепя бързото и ранно диагностициране на хипертонията и отбягване на затрудненията.
Кои са най-честите неточности, които хората вършат, когато мерят кръвното си налягане?
 Педиатър: Децата са по-уязвими на новите варианти на вируса Педиатър: Децата са по-уязвими на новите варианти на вируса
Руският педиатър и инфекционист Евгений Тимаков съобщи, че новите варианти на ковид са по-заразни за децата, в сравнение с „ съсловия...
1. Не мерят налягането и на двете ръце. Това може да докара до подправено ниски стойности. Първото премерване на кръвното налягане би трябвало да е на двете ръце. Ако има основна разлика, всяко последващо би трябвало да е на ръката, посочила по-високи стойности.
2. Не ревизират кръвното си налягане най-малко 1-2 пъти годишно. Пропуснатият постоянен профилактичен обзор при персоналния лекар  един път в годината, по време на който би трябвало да се мери и кръвното налягане, може да докара до съществени здравословни проблеми и да не разреши навременното разкриване на хипертонията.
3. Не наблюдават кръвното налягане всеки ден при потвърдена хипертония. Веднъж, откакто откриете, че кръвното налягане е нараснало, би трябвало да го мерите всеки ден заран след сън и вечер, с цел да изясните дали повишението е случайно, или трайно и дали има нужда от поправяне – с диета или лекуване.
4. Не ревизират положението на маншета. Ако маншетът е прекомерно стегнат или развинтен, това ще докара до подправено ниски или подправено високи стойности.
5. Не отстраняват облеклата. Ако по време на премерване на кръвното налягане сте с горна дреха с дълъг ръкав, свалете я, а не навивайте ръкава. Навитият ръкав пристяга ръката и води до подправени индикатори на апарата.
 Един от най-търсените неврохирурзи доцент доктор Зафер Токташ идва в София на 19 и 20 март Един от най-търсените неврохирурзи доцент доктор Зафер Токташ идва в София на 19 и 20 март
За следващ път, на драго сърце посрещаме един от най-търсените от български пациенти турски неврохирург -  доц. доктор Зафер Токташ. А...
6. Измерват кръвното налягане след физическо изпитание или консумация на кофеин. Те водят до краткотрайно повишение на налягането. Починете, изчакайте пулсът да се успокои, както и да минат най-малко 2 часа, откакто сте пили кафе.
7. Измерват кръвното налягане след хранене. Обилната софра води до изкуствено намалени стойности.
8. Заемат неуместна поза по време на замерването. По време на процедурата краката би трябвало да са комфортно стъпили на пода, да не са кръстосани, да не висят, а гърбът е значимо да е облегнат. Всяко мускулно напрежение води до повишаване на налягането.
9. Държат мишницата си под или над равнището на сърцето. В първия случай апаратът ще регистрира по-високи стойности от действителните, а във втория – по-ниски. Мишницата би трябвало да е навръх равнището на сърцето.
И най-после постарайте се инспекцията на кръвното налягане да се случва в спокойна конюнктура. Външни въздействия, звук, терзание освен вършат мъчно измерването и чуването на тоновете, само че и са причина за неправилни стойности и неправилни решения, които могат да застрашат живота.
 Продукт, който всички имаме вкъщи, смъква кръвното налягане и холестерола Продукт, който всички имаме вкъщи, смъква кръвното налягане и холестерола
Доматеният сок може да намали кръвното налягане и равнищата на холестерола при хора с риск от сърдечни болести. До този извод стигнаха...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР