Кръвните съсиреци пречат на свободния поток на кръв в организма.

...
Кръвните съсиреци пречат на свободния поток на кръв в организма.
Коментари Харесай

4 симптома, че имате кръвен съсирек

Кръвните съсиреци пречат на свободния поток на кръв в организма. Те могат да бъдат доста рискови заради обстоятелството, че предизвикат инфаркт и инсулт. Освен това тяхното наличие е мъчно да се дефинира без особено проучване. Има няколко признака, които могат да демонстрират съществуването на кръвни съсиреци в организма, написа zdrave.to.

Ако човек непрекъснато се подува в единия крайник или едната ръка, до момента в който другият остава в положително положение, по-добре е да се потърси доктор. Често това се случва заради тромбоза на дълбоки вени, когато съсирек блокира притока на кръв и О2 към крайника. В този случай би трябвало неотложно да се свържете с експерт, защото когато и да е може този кръвен съсирек да запуши съдове на значими органи.

Обикновено алените линии са успоредни на вените и при допиране се усеща топлота. Кожата в засегнатата област може да придобие червеникав или синкав нюанс. В някои случаи тонът на кожата ще бъде доста бледен.

След подготовка или малко тичане тези два признака може да са обикновено положение. Ако обаче се появят дружно внезапно, има огромна възможност от кръвен съсирек в организма. Ако честотата на дихателните придвижвания се усили до 30-40 в минута, има мотив за терзание и би трябвало да се консултирате с доктор.

Честите конвулсии или дискомфорт в краката също могат да бъдат признаци на кръвни съсиреци. Понякога болката може да прилича чувство за изтръпване. В случай, че не сте забелязали това преди, би трябвало по-скоро да се консултирате с доктор. Не се тормозете незабавно, от време на време подобен признак може да е симптом на друго, по-малко рисково заболяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР