"Кръв за кръв", заканват се след убийството в Болярино Любопитни

...
"Кръв за кръв", заканват се след убийството в Болярино Любопитни
Коментари Харесай

Фермерът от Болярино признал, че нарочно е прегазил Петър

"Кръв за кръв ", заканват се след убийството в Болярино Любопитни детайлности за кипъреца, прегазил мъж в Болярино Обвиниха Димитракис Пириллис за убийството в Болярино Проговори дамата на кипърския предприемач, умъртвил ром в равнищата си

Фермерът от пловдивското село Болярино с кипърски генезис Димитракис Пирилис, който на 11 май т.г. през нощта прегази с джипа си крадеца Петър Гаджанов в парцела си, е признал, че е в действителност е желал да го убие. Още в същата нощ той се оправдал, че му е прекипяло от ежедневните обири на негови животни и когато към среднощ видял трима роми в парцела си, е желал освен да ги сплаши, написа " Монитор ".

„ Изобщо не е трябвало да си признава, че е сгазил крадеца. Трябвало е да каже, че оня бил лежащ в люцерната и без да желае е минал от горната страна му с джипа ”, се ядосват познати на фермера. Във съдбовната нощ Петър Гаджанов и съседите му от махалата на прилежащото село Белозем Ангел Гаджев и Асен Иванов влезнали във фермата да крадат крави. Когато ги видял, Димитракис се качил на джипа си „ Форд Рейнджър ” и ги подгонил. Тримата се разбягали в разнообразни направления. На към 600 метра от фермата си кипърецът настигнал Петър Гаджанов и го блъснал, след което правил кръгове с автомобила си към него. Дали крадецът е бил прегазен няколко пъти през главата, както твърди родата му от махалата в Белозем, ще откри аутопсията.

Само минути след стореното, към 1 часа през нощта, Димитракис Пирилис почнал да звъни на другари да ги пита какво да прави. Хората обаче спели и чак на сутринта разбрали какво се е случило. „ Той обичаше животните. Не се жалеше, толкоз доста работеше. Целият в тиня и в изпражнения все беше, тъй като не излизаше от оборите ”, приказват хората от Болярино за фермера. В селото кипърецът имал 6-7 къщи. Откупил руини, стегнал ги и ги давал на 10-ината си служащи да има къде да живеят. Само преди 3 години неговата къща в селото била подпалена, като причинителите по този начин и не били открити. След този случай Димитракис се преместил да живее във фермата си. Пари за частни гардове нямал и самичък пазел животните си. От повече от 10 години живеел с Таня, която е ромка от Болярино и се грижел за трите й деца от различен мъж.

Навремето Димитракис Пирилис желал да направи плантация с женски магарета от някаква остаряла порода, с цел да кандидатства за евросубсидия. Внесъл животни, само че отново роми почнали да крадат магариците и фермерът се отказал. Пак преди време желал неговите крави да имат повече млеконадой и месо, та купил животни от Белгия. Така преди повече от 10-15 години почнал да разраства стадото, с цел да доближи сега до над 350 крави. Гледал и свине, кози, коне, магарета, само че цялото му стопанство през ден-два или най-вече три, ставало обект на обири. Последната била на 9 май, когато още веднъж роми откраднали пет крави, които били и бременни. Не се знае дали тази кражба е била още веднъж дело на тримата роми от прилежащото село Белозем, които на 11 май били пипнати от Димитракис.

Със сигурност крадците на кравите на кипъреца печелели добре от золумите си и по тази причина през ден – два повтаряли ударите. Откраднатите крави ги карали в изоставени постройки покрай село Белозем, където режели бутовете им. После се обаждали на роми от „ Столипиново ”. С коли те прибирали мръвките, плащали на крадците и продавали кравешкото из десетките нерегламентирани пазари в гетото.

Срещу Димитракис Пирилис от прокуратурата са повдигнали обвиняване, че съзнателно е предизвикал гибелта на Петър Гаджанов при пътно-транспортно произшествие, за което го грози затвор от 10 до 20 години. Оцелелите роми – Асен Иванов и Ангел Гаджев на по 28г., също са задържани и са с обвинявания от прокуратурата за опит за кражба при рисков рецидив. Ангел Гаджев е осъждан 9 пъти - осем пъти за обири и веднъж за обир, като е излязъл от пандиза през септември 2018 година Той е лежал в пандиза за 2г. и 8 месеца за обири на крави от разнообразни притежатели, всред които и от притежателя на фермата Димитракис. Асен Иванов също бил съден два пъти за обири. Починалият Петър Гаджанов на 30 година е бил съден 14 пъти, в това число и за кражба на коне през 2011 година от фермата на кипъреца. За това закононарушение е лежал 7 години в пандиза, само че откакто е бил пуснат на независимост, се е върнал към старите си привички.

По информация на " Монитор " Петър Гаджанов в никакъв случай не е работил през живота си. Ден трудов стаж нямали и неговият татко, както и братята му. Всички се издържали от обири и закононарушения. Само преди няколко дни роми на по 16-17 години от махалата в село Белозем пребили стрелочника на локалната гара, тъй като им отказал информация къде е нафтата. Младежите роми в последно време се били специализирали в кражба на гориво от гарата. „ Като нищо ще избухнем, като Хитрино ”, се притесняват жителите на село Белозем. Впоследствие се открило, че единият 16-годишен апаш е със 17 преписки в полицията за осъществени обири.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР