Кратки и интензивни серии от упражнения осигуряват сериозно подобрение на

...
Кратки и интензивни серии от упражнения осигуряват сериозно подобрение на
Коментари Харесай

Кое упражнение е най-добро за паметта?

Кратки и интензивни серии от извършения обезпечават съществено усъвършенстване на паметта, откри ново проучване. Данните са посочили, че младежи, които са упражнявали по схемата къси само че интензивни серии до 20 мин, са подобрили качествата на паметта си доста. А тези, които са имали най-високи изгоди от тренировката, са посочили също по този начин и увеличение на мозъчния невротрофичен фактор, който е протеин, виновен за растежа, действието и оцеляването на мозъчните кафези.

Д-р Дженифър Хейс, водещата авторка на проучването, изяснява: “Подобряванията на паметта могат да оказват помощ с цел да разбираем откритата преди време връзка сред аеробните извършения и по-доброто показване при университетските задания. Когато разгледаме резултатите от упражненията при хора в техните късни години ние следим даже още по-сериозни изгоди при страдащи от деменция или сходни дисфункции на висшата нервна система ”.

За задачите на проучването трениращите по схемата са били съпоставяне с резултатите от контролна група, като всички участници са били 95 на брой. Най-високите изгоди от тренировките са били при тъй наречените високо-интерферентна памет. При нея се опитваме да извлечем някакъв спомен от паметта, само че сполучливото извикване е възпрепятствано от други сходни мемоари. Например, когато се опитваме да си спомним името на някого, което стартира с “И ”, паметта може да ни върне Иван, Йордан и Ицо преди да си спомним, че в действителност същинското име на индивида е Иво.

След упражненията на хората е било доста по-лесно да си спомнят бързо и вярно без сходни процеси на отежняване на процеса. Вярно е, че резултатите при по-възрастните хора следва да се чакат да бъдат по-големи, само че би трябвало да се има поради, че защото запада и невротрофичния фактор, не се следят предстоящите синергетично позитивни резултати, добавя Хейс.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР