Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 20 май

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 20 май
Коментари Харесай

Последни данни на Витанов за хода на пандемията и войната

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 20 май 2022 година, показа и през днешния ден математикът проф. Николай Витанов на стената си във Фейсбук. Той още веднъж успокои, че настъпващото лято ще остане незасегнато от коронавирус.

Ето какво предвижда той за пандемията и войната:

" Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 5. Този сюжет е - караме си умерено лято. Знаете - задачата е да го държим постоянен 3 месеца с цел да няма проблеми през лятото.
2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 50 дни.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.60.
Стойността е доста ниска.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива.
" Синьо лято " е непреклонен, обсегът на болестта се свива бързо.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.
Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.10
София-град - 0.14
Пловдив - 0.09
Бургас - 0.06
Варна - 0.05
По южните граници
Благоевград - 0.11
Кърджали - 0.12
Смолян - 0.12
Хасково - 0.10
Ямбол - 0.10
Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. Планът на злокобния професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 50 дни.
За сведение - показателите в още няколко области
Плевен - 0.05
Разград - 0.11
Русе - 0.07
Силистра - 0.11
Сливен - 0.09
Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Както се пее в песента - Луната продължава да спи. Ковид - рецесията е смазана. И през днешния ден вирусът не може да надигне глава. Е, дано да има най-малко една смазана рецесия от всичките, дето са ни се накачулили на главата.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Върти ли си синджирчето здравната система във връзка само че Ковид - рецесията. Вътри си го. И си подсвирква. И през днешния ден. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния капацитете. Десетки пъти и продължава да спада.

4. Проверка за цялостен локдаун. Къде го тоталния локдаун?
Какво беше това цялостен локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е умерено. Сценарий " Синьо лято " е постоянен.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката ще се усилва.
Но постепенно

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 50 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система
се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го възпламени се провалят до един.
И още ще се провалят. Обхвата на болестта се свива бързо. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен 24-ти май.

7. Днес - отново картата на риска. Защото има смяна. Областите в зелено станаха 27. Една остана в жълто. Но и тя върви към зелената зона. Сценарият " Синьо лято " е постоянен.
Това е и злокобният проект на злокобният професор - народът да си изкара лятото на мира без проблеми от ковид.
Добре. Сега си давам 5 дни отмора от тези прогнози. И вие да си починете от мен. Да ви кажа - ще царува успокоение по празниците. Чисълцата от прогнозите - от Ганковото кафене и локвите пред него. Ако няма такива - не се изненадваме. Все отново имаме
Желязната теорема на Витанов: Хейтърите единствено вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Сега за войната.
Нали се разбрахме, юрдечета мои и рецензенти от кафенето - това не е за вас. Няма да го четете, тъй като и карпатските мечки имат права - не смеят да пристъпят тук от могъщия плач, забягнали са чак в Карпатите. Тъй, че, пазете слуха на карпатските мечки и не четете по-надолу.

1. Разбрахме се към този момент - войната ще е дълга и ще се развива постепенно. Защо? Като разследване от принципана поробването на Хакен е нормализиран сюжет на постепенно изменение на ситуацията. Затова. Кратък коментар - има технологии за разбор на военни дейности. Първо предписание в тези технологии - не би трябвало да кълвете на агитация.

2. Ежедневната инспекция на офанзивите и контраофанзивите.
Руската атака. Основна цел все още - Донбас, аршин за триумф - завладяване на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се чака огромен казан, само че се чакат дребни котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:
Котле 1 - Северодонецк - Лисичанск - съвсем затворено.
Численост на украинската формация там - 1 дивизия.
Чакват се тежки боеве, изключително за Лисичанск.
Започват да се оформят и други котлета. От стратегическа позиция, най-важното от тях е при Авдеевка. Не е огромно, само че е тъкмо против Донецк.

Руснаците напредват постепенно в Донбас и никой не го отхвърля.
Капитулация на полка " Азов " в Мариупол. Дотук - над 1800 индивида. Очаквах да са по-малко. То си излезе цялостен казан.
Знаете, че ги надцених и допусках, че ще се бият до гибел.

Всъщност, де не бързам. В този казан са над 2000 души, 300 - 400 още не са се предали. Една цяла украинска бригада отпътува в плен. Доста неприятно от психическа позиция.
Украинска контраатака. Цел - прекъсване на съветската атака в Донбас. Критерий - завладяване на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма. Да сложим обаче още един аршин за триумф на тази контраатака във връзка с Харковска област. Той е явен - изтласкване на съветската войска от територията на Украйна на територията на Русия. Нали по този начин. Постигнато ли е това? Не.
Има едни селца, които украинската войска би трябвало да превземе, с цел да запишем триумф за нея. Това са: Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме.

Остава си годно, че западните оръжейни доставки държат към този момент украинската войска в изправено състояние. Загубите по никакъв начин не са дребни обаче - от една трета до половин батальонна тактическа група дневно. Броячът се върти бързо, което не е добре. Затова и общата готовност продължава.
Извод - украинците не съумяват да отхвърлен съветското нахлуване в Донбас. Руснаците имат предимство. Очакванията са това предимство да се резервира до края на седмицата, че и по-късно. Украинците незабавно би трябвало да запълнят пропукването на фронтовете в Донбас, тъй като
стратегиятана руснаците за дребните котлета стартира да проработва. Това, което украинците се пробват да вършат при Харков не трансформира всъщност ситуацията. Ситуацията в Донбас може да се дефинира като неприятна за украинската войска.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени около 24 май. Украинската агитация има проблем. Събитие като 2000 предали са в плен в Мариупол не можеда се замете току по този начин под килима. То има клъвнали на куката на украинската агитация, само че даже и много от тях не са чак такива балъци с цел да имат вяра, че това е евакуация.
У нас - постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Как да се оправи това - препоръки от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден шести, не е Бисмарк)
... Задачата на пропагандата не е да е умна, а да води до триумф.....
Кратък коментар - горната мисъл изяснява за какво проукраинската агитация в България не пуска корен на българската почва.

Гледаме опити за интелигентни осъществявания - тук пърформанс, там крещяща дрънкулка, понякога някоя демонстрацийка. Води ли това до триумф - не. Защо? Защото на народа не му е до комплицираните интелектуални вътрешни проблеми на тези, които се пробват да пропагандират украинската идея. Народът живее с огромни проблеми всеки ден и това е калило характера му. Едно няма гъвкавост на националния темперамент и второ проукраинските пърформанси са доста неприятно проведени, с цел да му повлияят. Говори го това Витанов, само че никой не слуша. Думата, която употрябявам от доста време я знаете - аматьорщина. Тя докара до това, че машината на проукраинската агитация в България е запецнала. Крякайте слещу Витанов от локвите, пишете негативни рецензии от кафенето - това е ситуацията. Ако можете - вместо да крякате и пишете рецензии против Витанов, вземете извадете колата на проукраинската агитация от калта. Срамота е да сме в НАТО и в Европейския съюз и една проекраинска агитация да не може да създадем като хората.

Виждате - подкрепям проукраинските пропагандатори с интелектуално потвърдено работещи концепции. Та нека вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест - атракторът би трябвало да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския песимизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.
И най-после - Бисмарк, несъмнено. Някои се тръшкат от гняв, че добре познавам Бисмарк. Голямо тръшкане пада, доста е занимателно.

Четете Бисмарк, юрдечета, той ще ви покаже по какъв начин да гледате на тази война.
Ето днешния откъс от него:

Армия завоеватели не може да бъде спряна на границата с сладкодумство....
Прав ли е? Прав е. Десетките хиляди убити, ранени и пленени украински бойци, това е което стопира настъплението на съветската войска. Доставките на оръжие за украинската войска - това е което стопира настъплението на съветската войска. А ние би трябвало да помним - като нямаш войска, нищо няма да ти помогне. Крякането от локвите пред Ганковото кафене и речите от кафенето не стопират армии от завоеватели. Това е ситуацията.

Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая спокойни и радостни празнични дни, здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР