Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Витанов: При тази вълна са починали 16.7% повече хора отколкото миналата година

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 06 декември 2021 година Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.970 - близо е до 1. Но все още е под 1 - отлепихме от 0.999 в посока надолу. Развитието е съгласно упованията, а те са за постепенно стесняване на обсега на болестта. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Виждате, че броят на дейните случаи продължава да понижава, само че доста постепенно. Очакванията бяха постепенно да паднем под 100 000 дейни случая и това ще се случи само че, разтоварването на здравната система е постепенно и тя няма да може да се разтовари задоволително до края на годината. Добре, че оня в небесата е наш човек и няма да ни стовари Омикрона да ни сътвори проблеми през месец декември. Така, че базовата прогноза е - продължение на техническото и кадровото претоварване на здравната система.

Превишение на умрелите от предходната вълна - 116, 7% (а декември едвам почва).

Значи, дотук при тази вълна са умряли 16.7% повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година.

Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето. Имаме нов претендент за излизане от равнище 3 и отиване на равнище 2 - Шумен. Виждате, че броят на областите, които са на равнища 4 продължава да понижава. Добрата вест е, че и София - град е претендент за отиване на равнище 3. Ситуацията постепенно се усъвършенства и упованията са това да продължи.

При Хасково и Благоевград имаме усъвършенстване, там цветът към този момент не е пурпурен. Наблюдаваме София - град и София - област. И там упованията са цветът бавно да стане по румен. Знаете, какво е кантролното число. Броят на новите случаи би трябвало да падне под 2000 дневно и да се задържи устойчиво там. Тогава дифузното разпространяване ще угасне и ще имаме спокойни коледни и новогодишни празници.

Омикрон разновидността на вируса - знаците споделят, че още го няма в България или в случай че го има, е надълбоко прикрит под превъзходството на делта разновидността.

Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по удобния вид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР