Красулата или така нареченото дърво на живота е широко разпространено

...
Красулата или така нареченото дърво на живота е широко разпространено
Коментари Харесай

ДЪРВОТО НА ЖИВОТА – ЕДИН БЕЗЦЕНЕН ЛЕЧИТЕЛ

Красулата или по този начин нареченото дърво на живота е необятно публикувано саксийно цвете. Неговите лечебни свойства са отвън подозрение. Въпреки това, множеството хора не знаят съвсем нищо за тях, тъй че вижте какви качества има вашето стайно растение като врач.

Дървото на живота е един същински знак за положението на фамилията. Ако някой у дома боледува, това цвете е способно да почисти отрицателната сила на болестта и по тази причина стартира да съхне. Но когато индивидът се възвръща, дървото също укрепва. Невероятно по какъв начин растението е обвързвано с членовете на семейството даже на енергийно равнище.

Освен това, то има способността да пречиства въздуха в жилището и по този метод да повлиява позитивно на благосъстоянието на хората в него.

А използването на красулата в националната медицина се дължи на нейните антивирусни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. По лечебни качества тя не отстъпва на каланхоето и алое вера. Ето по какъв начин да я прилагате:

Рани, порязвания, дълбоки драскотини, натъртвания и навяхвания – измийте няколко листа от дръвчето и ги смелете, като се постараете оптимално да запазите сока им. Поставете пастата върху чиста марля (най-добре стерилна) или прегънат на няколко пласта бинт. Приложете я към раната или цирея и превържете, с цел да се резервира постоянен компресът. Задръжте го в продължение на 4 часа, след което го сменете с нов.

Херпес по устните – изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вид е да приложите към него пропит памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински лейкопласт.

Възпалено гърло (болки в гърлото, инфектиране на сливиците) – изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 мл охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти дневно.

Артрит – вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

Болка, сърбеж и отичане след ухапвания от комари, пчели и оси – със сока от листата мажете мястото на захапване 4-6 пъти дневно.

Възпаление на бъбреците – измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 мл гореща преварена вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте от инфузията по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Мазоли – отстранете най-горната обвивка на листо от растението, прикрепете го към мазола с лейкопласт и го оставете да работи през цялата нощ.

Изгаряния – с цел да не се появи мехур, приложете към изгореното място едно разрязано листо от красула.

Враснали нокти – срежете листото и го приложете към възпаленото място, покрийте с найлон и залепете с лейкопласт. Когато компресът изсъхне, го подменете с нов. Сокът му ще омекоти и нокътя и ще може нежно да се в профил.

Разширените вени, ставни и мускулни болки, подуване – напълнете две трети от размера на един половин литров буркан с листа и зелени клончета от дърво на живота. Допълнете съда с водка, затворете го херметически и го оставете за 1 месец на мрачно място. После прецедете и с готовата смес правете компреси върху възпалените места.

Хемороиди – от измити листа изцедете сок и го смесете с малко разнежен вазелин. Полученият мас нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се прави единствено след дефекация и разчистване със студената вода. По време на използването на мехлема би трябвало да се намирате в легнало състояние. Процедурата се прави 2-3 пъти дневно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР