Кръстът във водите на езерото в столичния ж.к. Дружба-1“ ще

...
Кръстът във водите на езерото в столичния ж.к. Дружба-1“ ще
Коментари Харесай

За кръста в езерото в Дружба скачат само със зелен сертификат или бърз тест |

Кръстът във водите на езерото в столичния ж.к. „ Дружба-1 “ ще бъде хвърлен в 13 часа на днешния празник Богоявление. 

Желаещите да вземат участие в конкуренцията ще имат опция да се запишат на мястото на събитието до 12 ч пред входа на зоната с стеснен достъп край понтона при амфитеатъра в парка. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за идентичност. Задължително е и даването на годен зелен документ, като за облекчение районна администрация „ Искър “ е провела разполагането наоколо на Център за бързи проби за КОВИД 19.

Преди Великият богоявленски водосвет ще тръгне литийното шествие от храм „ Св. преп. Наум Охридски “, който се намира наоколо с езерото.

Тържественият водосвет ще бъде отслужен от Белоградчишкия свещеник Поликарп.

След 11 ч ще бъдат направени и медицински прегледи, на които всеки от искащите да взе участие в ритуала на Богоявление, би трябвало сполучливо да премине. Прегледите ще се правят в Дома на културата „ Искър “. 

Броят на позволените плувци ще бъде стеснен до 40 по реда на тяхното записване, поради нужните ограничения за тяхната сигурност. Миналата година поради усложнената епидемиологична конюнктура бяха за присъединяване до 25 индивида. 

Събитието ще се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Всеки жител, искащ да участва, може да го направи отвън зоната с стеснен достъп и при съблюдаване на ограниченията за попречване разпространяването на КОВИД 19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР