Кръстан Кръстанов се превърна в първия български баскетболист, който ще

...
Кръстан Кръстанов се превърна в първия български баскетболист, който ще
Коментари Харесай

Кръстан Кръстанов пред Sportal.bg: Реших, че е време да пробвам нещо ново и различно

Кръстан Кръстанов се трансформира в първия български баскетболист, който ще се състезава в шампионата на Мексико. Вече някогашният баскетболист на Академик Пловдив продължава кариерата си в отбора на Чойерос с контракт за идния летен сезон 2022/23 в шампионата в Латинска Америка.

Кръстанов прекара миналата година в състава на Академик Пловдив, като в 34 мача в българското състезание се разписваше със междинни индикатори от 6.8 точки и 7.1 битки при 54% пукотевица от зоната за две точки. Отборът му обаче се показа нерешително през целия ход на акцията, класирайки се на осмото място в постоянния сезон, и макар че взе задатък в четвъртфиналната си серия с водача Рилски състезател, то пловдивчани не съумяха да сътворят сензация и отпаднаха в три мача.
 Кръстан Кръстанов ще играе в Мексико Кръстан Кръстанов ще играе в Мексико
“Получи се забавен сезон. Не бих споделил, че съм удовлетворен от себе си, тъй като аз общо взето в никакъв случай не съм. Като тим мисля, че не успяхме да разгърнем капацитета си. Бяхме на приливи и отливи, само че за всичко си има справедливи аргументи ”, показа Кръстанов пред Sportal.bg .

205-сантиметровият център съобщи, че от управлението на Чойерос са се свързали с него в края на сезона в България с концепцията да го трансфорат в първото си задгранично попълнение за акцията. Мексиканското състезание е с много друг формат по отношение на множеството познати на необятната публика съревнования, като тази година то ще стартира през юни и най-вероятно ще приключи през октомври.

“Мексиканският тим прояви интерес към мен в края на сезона, след което сътрудникът ми влезе в контакт с отбора и след това успяхме да сключим контракт. Реших, че е време за мен да опитвам нещо ново и друго. Лигата се играе през лятото. Започваме на 9 юни, като мачовете ще се играят много постоянно. Доколкото разбрах тимовете са общо 32, а в нашия район 10 или 11. Играе се на разменено посещение с тимовете от района, след което следва плейоф ”, показа в детайли Кръстанов.

Това ще бъде първото задгранично предизвикателство в кариерата на 23-годишния играч, който е минал през школите на ЦСКА, Академик София и БУБА, а в НБЛ записа два сезона с тимовете на Левски и Ямбол, преди да дебаркира в Академик Пловдив.

“Амбициите са ми единствено и само да бъда здрав. Другото времето ще си покаже ”, приключи Кръстанов.

Снимки: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР