Красиво, мъжествено лице с очи на мечтател и добряк, неустоим

...
Красиво, мъжествено лице с очи на мечтател и добряк, неустоим
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес – една влюбена двойка, която никога не си ляга скарана… вече 27 години

Красиво, мъжествено лице с очи на идеалист и наивник, неудържим австралийски акцент и тяло на господ. През 2008 година той беше разгласен за най-секси мъж в света. Оттогава името на Хю Джакман неотменно участва в листата на мъжете, с които всички желаеме да спим. Уви, дами (и някои господа), сърцето на Хю от дълго време е в плен на една единствена жена и по всичко наподобява, че е прихванало Стокхолмски синдром, тъй като не желае да бъде освободено.

Toва е историята на Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес, които са дружно към този момент от 27 години.

Преди да стане един от най-популярните и високоплатени артисти около емблематичните си функции във “Върколак ” и поредицата за Х-Мен, на родения в Сидни Хю и през разум не му минава, че може да трансформира заниманието си в специалност. Като дете прекарва часове на плажа, обикаля Австралия с учебни екскурзии и мечтае да стане готвач на аероплан – поради храната на борда предполагал, че има готвач, който я подготвя сега, и това му се коствала идеалната специалност.

След като вярата в мистичния самолетен готвач е разрушена на пух и прахуляк като тази в Дядо Коледа, Хю се насочва към по-реалистични специалности. През последната си година като студент в Технологическия университет в родния си град, той се записва в курса по драма, само че не толкоз от интерес към изкуството, колкото с цел да получи спомагателните заеми, които носи предметът. Когато обаче му поверяват основната роля в пиесата на Вацлав Хавел “Меморандум ”, нещо в него превключва на актьорски режим и той за първи път откогато е в университета, усеща, че плува в свои води.

Годината е 1995-а. В деня на последното зрелище на “Меморандум ” преди завършването Джакман получава телефонно позвъняване. Предлагат му роля в австралийския ефирен сериал “Корели ”. Тъкмо в точния момент, споделя си той. Живее с по 120 $ на месец и към този момент се чуди къде да си търси работа откакто си вземе дипломата

И по този начин Хю се оказва на снимачната площадка на “Корели. ”  Главната роля, тази на затворническия психолог Луиза Корели, се играе от известната австралийска актриса Дебора-Лий Фърнес. Ето по какъв начин Джакман си спомня първата им среща: “Деб беше огромна звезда по това време и аз изпитвах нещо като благоговение към нея. Един ден идват да ме вземат с кола за фотоси. Тя седи начело до водача, а аз се настанявам на задната седалка. Тогава тя откопчава колана си, обръща се към мен, смъква си тъмните очила и протяга ръка за привет. Здрасти, споделя, аз съм Дебора-Лий Фърнес, прелестно ми да се срещнем. В този миг си споделих какъв брой доста ми харесва това момиче! ”

“Деб и аз към този момент бяхме станали положителни другари, когато един ден осъзнах, че се влюбвам в нея. Къде въобще ми беше главата – да си падна по основната актриса! Така не се прави, не е редно и въобще не е професионално, ” споделя Джакман в изявление от 2013 г пред “The Hollywood Reporter. ” И продължава: “Беше ми добре да съм самостоятелен, тъй като таман бях завършил една тежка връзка, обаче с Деб ми беше 10 пъти по-добре. Беше красива и необикновено занимателна. Енергията й, духът й… всичко у нея ме привличаше неустоимо. ”

Въпреки цялостната диаметралност на характерите, всичките “против ” да спиш с сътрудник и немалката възрастова разлика (13 години в интерес на Дебора), двамата стартират връзка, на която, несъмнено, не се гледа с положително око. Повечето рецензии отнася актрисата. Обвиняват я, че е харпия, омотала главата на младока, а него пък в това, че употребява “леличката ” за ракета-носител, която да изстреля кариерата му нависоко.

В един миг Дебора, която нееднократно се е клела пред себе си, че в никакъв случай няма да излиза с артисти и то под 30, е изправена пред сложен избор – дали да послуша разсъдъка или сърцето си. Понеже усеща съмнението й, Джакман взема решение да й помогне да позволи алтернативата и единствено четири месеца след началото на връзката им й предлага брак – освен това с пръстен, чийто дизайн е измислил самият той. И не поради пръстена, а просто тъй като не може да устои на чара на 28-годишния Хю, Дебора не помни за всичките си терзания и хорски предубеждения и споделя “Да. ”

На 11 април 1996 година двамата се женят в Мелбърн. Венчалните им халки са гравирани с надпис на санскрит: “Оm paramar to the mainamar. ” Посвещаваме връзката си на висшата мощ.

Отстрани погледнат, животът на звездите може и да наподобява цветя и рози, обаче и те като всички нас имат своите паники и тежки моменти. За Хю и Дебора най-голямото житейско тестване, пред което до момента са се изправяли като двойка, е усилието да станат родители. Когато се женят, тя е на 41 и двамата са наясно, че в случай че не побързат да имат деца, влакът вечно ще напусне тяхната гара. Както постоянно се случва в такива случаи обаче, колкото си по-вторачен в някоя цел и колкото повече усърдие влагаш в начинанието, толкоз по̀ не ти се получава.

Многобройните опити за забременяване водят единствено до два спонтанни аборта, както и до няколко несполучливи процедури за изкуствено оплождане. Идва моментът, когато двойката би трябвало да се огледа в очите и да изрече на глас това, което и двамата си мислят, а точно, че в никакъв случай няма да имат лични, биологични деца. Единствената им алтернатива да станат родители е осиновяване. И тъй като процедурата за осиновяване в Австралия е много тромава, те трансферират търсенията и очакванията си към  Щатите.

Когато синът им Оскар Максимилиан се появява в живота им през 2000 година, двамата са отвън себе си от благополучие. “Нищо не може да те приготви за този миг, “ откровеничи Джакман за чувството да бъдеш татко. “Не може да се изкаже с думи какъв брой необикновено е възприятието и каква лавина от страсти те връхлита в този миг. Как отваря сърцето ти, кaк те съкрушава, разгневява те даже и… по какъв начин внезапно започваш да се чувстваш по-жив отвсякога. “

През 2005 година Хю и Деб получават втори мотив за огромна наслада, когато фамилията им се усилва с още един член – дъщерята Ейва Елиът.

След като злите езици изчерпват тематиката за “скандалната ” възрастова разлика сред Хю и Дебора, злите носове стартират да душат към предишното на Джакман с вярата, че ще изровят оттова нещо, което да сложи брака им под въпрос. И съумяват. През април предходната година плъзват клюки, че артистът в действителност е гей и е употребявал брака с по-възрастна колежка като надеждно прикритие за сексуалността си.

В изявление за подкаста “Not an Overnight Success ” Дебора подхожда към тематиката с възприятие за комизъм. “Ако Хю беше гей, нямаше да има потребност да го крие. Не и в днешно време. И в случай че беше гей, щеше да спи с красавци като Брад Пит. Как пък не им омръзна на хората да ръсят все едни и същи нелепости. Вече става тривиално. ” А във връзка с списанието, популяризирало слуха, тя споделя: “Това, което продават, не са вести, а шаденфройде[1]. Но на хората очевидно им харесва да четат за нещастието на другите, тъй като единствено това може да ги накара да харесват самите себе си. ”

Набеденият за гей Джакман има своя доктрина от кое място може да са тръгнали тия спекулации. През 2003 година той взе участие в хитовия бродуейски мюзикъл “Момчетата от Оз ” в ролята на гей композитор. В една от сцените би трябвало да целуне собствен сътрудник по устните и очевидно някои са взели положителната му актьорска игра за демонстрация на истински  усеща. Самият Хю, като доста други свои сътрудници, постоянно е бил в първите редици на бранителите на правата на ЛГБТ общността.

Силата на една връзка се изпитва във времето и в случай че съдим по това по какъв начин Дебора и Хю минават през живота, можем да сме сигурни, че бракът им ще издържи изпита с отличен. Въпреки че са дружно към този момент 27 години, те не престават да показват любовта си един към различен по всеки вероятен мотив. Например един път Хю изненадал жена си с спонтанна серенада под прозореца на хотелската им стая. На церемонията по връчване на премиите “Тони ” през 2012 Дебора му връща “жеста ”.

Става от мястото си с оправданието, че отива до тоалетната… само че единствено с цел да се появи две минути по-късно на сцената, с цел да връчи на брачна половинка си премията за филантропия. Разбира се, усъвършенства обществени прояви на любов не биха значили нищо, в случай че двама души в действителност не изпитват мощни усеща един към различен. А Хю и Деб несъмнено не са двойка, които играят влюбени единствено за пред другите. Факт е, че с годините връзката им освен не отслабва, а става все по-силна. И това си личи по време на пандемията, до момента в който двамата са карантинирани дружно, без работа, без близки и другари. Точно тогава двамата се приоткриват и заобичват още повече.

Каква е тайната на брака съгласно Хю? Седнете и си записвайте.

“Ако в една връзка не съумяваш да бъдеш себе си, нея няма да я бъде. Трябва да си откровен и открит, да не се притесняваш да показваш даже тези свои страни, които не харесваш или от които се срамуваш. Откровеността постоянно е едно положително начало за всяка връзка. “

А да, и в никакъв случай не си лягайте скарани!

[1] Schadenfreude (нем) – Злорадство. Думата е станала нарицателно за изпитването на доволство и наслада от нещастието на другите.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР