Красиви иглолистни дръвчета засадиха единайсетокласници от Хуманитарната гимназия „Св. св.

...
Красиви иглолистни дръвчета засадиха единайсетокласници от Хуманитарната гимназия „Св. св.
Коментари Харесай

Ученици садиха дръвчета пред гимназия в Пловдив

Красиви иглолистни дръвчета засадиха единайсетокласници от Хуманитарната гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ в зелената повърхност пред учебното заведение.

Идеята на учителките по химия Янушка Узунова и по биология – Евгения Пайташка, бе подкрепена от шефа Емил Начев, а кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев спомагаха за нейното реализиране.

За да заредят новозасадените дръвчета с положителна сила и те да се развиват добре, надарени девойки изпяха национална ария.

„ Убеден съм, че, минавайки след години отсам, всеки ще познае дървото, което през днешния ден посади, и ще знае, че е съдействал най-малко мънично за екологията на нашия град “, разяснява районният кмет Стаменов.

„ Радвам се, като видя младежи да садят дървета. Вярвам, че ще се грижат за тях и ще ги пазят “, добави Козарев.

И двамата се ангажираха да положат старания тук да се построи и поливна система, защото наоколо наскоро от „ Градини и паркове “ са създали нов сондаж.

Освен 10-те иглолистни дръвчета бяха засадени и 200 храста лигуструм, с които да се възвърне живият плет край зелената повърхност пред гимназията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР