Красивата коледна украса в домоветепредотвратява семейните конфликти, като създава добро

...
Красивата коледна украса в домоветепредотвратява семейните конфликти, като създава добро
Коментари Харесай

Коледната украса подобрява настроението и намалява кавгите

Красивата коледна декорация в домовете предотвратява фамилните спорове , като основава положително въодушевление , твърди американска психоложка, представена от в. " Дейли мейл ".

Цветовите комбинации за коледната декорация повдигат духа. Още от антични времена тези цветове са създавали възприятие за комфорт. Затова те ускоряват способността ни за приятни прекарвания и релаксиране. Мекото и топло осветяване усъвършенства настроението и творчеството и ускорява апетита.

" Склонни сме да си мислим, че сме разнообразни от животните, само че в действителност сетивата постоянно дефинират реакциите ни ", сподели доктор Сали Огюстин. " В саваната, където се е развила нашата сензорна система, топлата светлина нормално значи разпален огън в края на деня, а с него е обвързвано готвене и други приятни прекарвания ", добавя тя.

Положителни асоциации провокира и аленият цвят . Той усъвършенства настроението и хората стават по-сговорчиви. Домашният уют, меките тъкани и познатите миризми способстват за мира в фамилията, даже при огромни роднински събирания, тъй като ни подготвят към нови прекарвания.

Стресът понижава и когато пространството не е претрупано. Ако украсата е прекомерно комплицирана , хората може да се под напрежение, тъй като биологично сме предразположени да се оглеждаме за заплаха. Ако към нас има прекомерно доста неща, би трябвало да пресеем доста информация, преди да се успокоим, че сме в сигурност.-->

Студената или синя светлина, въпреки това, напряга, което оказва помощ за изпълняването на задания, не подготвя към съгласие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР