Красива заря зарадва варненци за Националния празник, 3-ти март, видя

...
Красива заря зарадва варненци за Националния празник, 3-ти март, видя
Коментари Харесай

Красива заря в небето над Варна за Националния празник

Красива заря зарадва варненци за Националния празник, 3-ти март, видя кореспондент на Varna24.bg

Въпреки спорните отзиви по отношение на това дали би трябвало да има салюти за честване на Освобождението поради нагнетената интернационална конюнктура и войната в Украйна, тържествената заря-проверка си остава обичайната част от програмата за празника.

Както медията ни заяви, с тържествено издигане на националното знаме пред Катедралния храм " Успение Богородично “, Варна означи 144 години от Освобождението на България от турско иго.

На церемонията участваха кметът на града Иван Портних, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, регионалният шеф Благомир Коцев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.-кметът Тодор Иванов, представители на държавни институции, районни кметове, дипломати, неправителствени организации, партии, жители.

Тази година обичайното шествие по улиците на града не бе извършено, поради съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Венци и цветя бяха положени пред паметниците на Граф Игнатиев, на украинските, и на съветските войни, паднали за свободата на България.

Празничните прояви продължиха със старта на 59-ата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна; с почетната обиколка " В името на България “, проведена от варненските мотоклубове.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР