Красива, силна и много, много смела. Дори Хималаите не издържаха

...
Красива, силна и много, много смела. Дори Хималаите не издържаха
Коментари Харесай

Силвия Аздреева: Аз ли съм най-силната тук?


Красива, мощна и доста, доста смела. Дори Хималаите не устояха под нейния сексапил. Предстои една специфична среща: с една специфична българка. С едно момиче, което стъпи върху покрива на света!



Силвия Аздреева сложи връх за най-кратко нанагорнище на два поредни 8-хилядника , като единствено за 27 часа покори Еверест и Лхотце. Казва, че там - горе, е покорила на първо място себе си. И през днешния ден тя е наш специфичен посетител в епизод 14 на „ Жените на България “.

Тя самата не се показва като планинар, а като високопланински катерач. Казва, че това я разказва най-добре. Затова и екипът ни искаше да я снима в среда, която ще бъде най-естествена за нея, най-близка, само че и най-любима. Подготовката ни лиши време, преди да се спрем на Рила, на 2300 метра надморска височина, в подножието на язовир Калин, който е най-високият в България, само че и на Балканския полуостров.

С тази концепция обаче изненадахме и Силвия, която в никакъв случай преди този момент не беше ходила там. Докато пътувахме към планината, тя ни показа, че тялото й към момента не може да се възвърне от изкачването в Хималаите, което не й попречи да издържи фотосите, които продължиха няколко часа.



Рила сложи на тестване търпението и опциите ни, само че не и желанието ни. Бяхме изправени пред провокациите на времето и трябваше да работим в изискванията на дъжд, вятър и мраз.

Но Силвия беше като канара – устойчива на всевъзможни удари. Разказваше ни какъв брой е значимо да не позволяваме моментите, в които се съмняваме, да вземат връх над устрема към задачата. Бяхме там. Знаехме за какво сме отишли, знаехме за какво го вършим. Рано или късно, Рила щеше да ни одобри. И това се случи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР