Красива гора, река и спокойствие само на броени минути от

...
Красива гора, река и спокойствие само на броени минути от
Коментари Харесай

Превърнаха красиво място край Асеновград в сметище

Красива гора, река и успокоение единствено на броени минути от града. Асеновград е сврян при започване на Родопите, а красивата природа край града е същинско благосъстояние за всеки, който желае да изключи даже за малко от градския звук. Пътеките в покрайнината са безчет, а по тях може елементарно да се докоснем до оставки от антични култури, духовни и места и родната природа. Но ценим ли тази хубост? Следващата преживелица демонстрира, че наподобява тези дадености не се пазят от всички. Китно място за отдих край града е превърнато в същинска кочина от жители, избрали да му се насладят. Става въпрос за полянката с беседка край Лясковската река, до където може да се стигне от Асенова цитадела по римския път или като се отбиете от основния път Асеновгра- Смолян, пише   На споделена от асеновградчанка фотография се вижда преливащият панер за боклук, което не е попречило на други умерено да захвърлят сметта си в близост, наподобява спокойни, че някой ще почисти след тях.  " Вариант е, като се носи празненство в гората, сътвореният отпадък да се носи назад ", отбелязва Демита Ч. За случката дамата споделя във Фейсбук, където видяното буди вълна от гневни мнения. Като ни кара да се запитаме дали пазим естествените хубости, с които България е богата? Защото сходни гледки напълно не са казус и постоянно могат да бъдат забелязани на всички места.  Вижте някои от мненията на локалните:
" Това е из цялата страна. С мъжът ми сме гъбари и обикаляме гори из цяла България. Искам да ви кажа, че сме виждали изсипани цели камиони с отпадък, дивани, хладилници, тв приемници, туби, бидони и какво ли не в дън гори, където даже с джип мъчно се стига. А посред горите, където единствено пешком може да се стигне има буркани, туби, дамаджани и все сходни отпадъци от стъкло и пластмаса, които в никакъв случай няма да се разградят. Много жестока панорама е -  посред чистата природа някой ненормалник си изметкал гадостите ", отбелязва Краси К.
" Не единствено в гората! В парковете също постоянно оставят в същото състояние ", написа Борислав К.  " Голямо безсрамие е! ", счита Таня Д.  " Не е вид, напряко е наложително. В гората няма магазин, нали? Както си носят ястие и пиянство, по същия метод би трябвало да си отнесат отпадъците. Толкова просто и разумно ми се вижда ", разяснява Кирил Б.  " Това са от хората, на които общината им е длъжна за всичко ", счита Георги А.Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР