Красимир Първанов е купил апартамент и два гаража в луксозна

...
Красимир Първанов е купил апартамент и два гаража в луксозна
Коментари Харесай

И Заместник-Министърът Първанов Изхвърча Заради Имотния Скандал!

Красимир Първанов е купил апартамент и два гаража в първокласна постройка на компания " Артекс " на ул. " Тинтява " още веднъж в столичния квартал " Изток ", на няколко пресечки от постройките, където са жилищата на Цачева и ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Зам.-министърът на енергетиката се снабдява с жилището от 150 квадрата и два гаража с обща повърхност от 50 квадратапрез септември предходната година. Така за 200 квадратни метра Първанов заплаща 240 000 лв., или по 616 евро за квадратен метър - доста по-ниско от пазарните цени за региона.

" Жилището, което съм купил, е извънредно скъпо ", съобщи обаче той пред bTV още откакто и неговото име изплува в абсурда.

Първанов е безапелационен, че средствата за договорката са транспарантни и законни. Казва още, че сега живее в парцел на същата улица, платен преди 10 години - също от " Артекс ".

На въпрос какъв брой му е излязло жилището на квадрат през 2009 година обаче Първанов отговори:

" Не мога да кажа, само че е доста по-скъп тогава. Аз споделям, че това жилище по мои мемоари беше по-скъпо, то е на заем ".

Преди да се снабди с него, апартаментът на заместник-министъра е предлаган на зелено за 330 хиляди евро. Излиза, че Първанов е купил жилището близо три пъти по-евтино, без в това съпоставяне да влизат двата гаража.

Кой е Първанов?

Красимир Първанов е магистър-инженер по компетентност " Електрически централи, мрежи и системи " в Техническия университет в София. Завършва магистратура и по обществени финанси в Университета за национално и международно стопанство в София.

От 1990-та до 2007-ма година Първанов заема разнообразни длъжности в " Електроразпределение Столично " АД - шеф подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, шеф " Електроразпределение Запад ".

В интервала 2007-ма - 2010-та година е шеф на дирекция " Обновяване, изследване и даване на мрежи " в " ЧЕЗ Разпределение България " АД.

От 2010 година до 2012 година Първанов беше изпълнителен шеф на " Националната електрическа компания " (НЕК) ЕАД. През 2011 година обаче той беше уволнен за малко от поста след скандал. Причината - подписал в допълнение съглашение с съветската компания " Атомстроейскпорт ", съгласно което НЕК се задължава да подписа финален контракт за построяването на АЕЦ " Белене ", без да е бил акредитиран от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков. Малко по-късно уволнението беше анулирано от премиера Бойко Борисов, откакто се оказа, че подписът за " Белене " е бил координиран с тогавашния отраслов вицепремиер Симеон Дянков. В последна сметка обаче по-късно Първанов беше освободен като началник на НЕК поради жестоко нарушаване на йерархичния ред.

На 15 май 2017 година той беше назначен за зам.-министър на енергетиката по предложение на партията на Валери Симеонов НФСБ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР