Крампите в краката при ходене могат да показват периферно артериално

...
Крампите в краката при ходене могат да показват периферно артериално
Коментари Харесай

Крампите в краката сигнализират за висок холестерол

Крампите в краката при вървене могат да демонстрират периферно артериално заболяване и високи равнища на " нездравословен " холестерол в кръвта, написа английският вестник „ Daily Express ”, базирайки се на специалисти от Американската асоциация по сърдечни болести (AHA).
" Най-честият признак на периферна артериална болест на долните крака е мъчително стесняване на мускулите на бедрата, подбедриците или прасците при вървене, нанагорнище на стълби или друга физическа интензивност ", изясняват специалистите.
Специалистите настояват, че периферното артериално заболяване води до последователно свиване и цялостно задръстване на лумена на аортата и основните артерии. Заболяването се появява, когато стените на артериалните съдове се удебеляват заради отлагания на холестерол, които образуват атеросклеротични плаки.
Други признаци на артериални проблеми са болки в краката, конвулсии и изтръпване на ръцете. При хората с прекалено много холестерол се появяват и настойчиво незаздравяващи рани по подбедриците и стъпалата. В публикацията се изяснява, че цветът на кожата на пръстите също може да се промени.
Високият холестерол усилва риска от сърдечносъдови болести, защото запушва кръвоносните съдове. В взаимозависимост от частта на тялото това може да провокира инсулт или инфаркт. За да се избегнат сходни затруднения, лекарите предлагат деен метод на живот и диета с високо наличие на ненаситени мазнини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР