Кралят на Йордания Абдула II каза днес, че светът трябва

...
Кралят на Йордания Абдула II каза днес, че светът трябва
Коментари Харесай

Йорданският крал : Светът трябва да осъди всеки опит всеки опит на Израел за принудително изселване на палестинци

Кралят на Йордания Абдула II сподели през днешния ден, че светът би трябвало да осъди всеки опит на Израел да сътвори условия за наложително изселване на палестинци на територията на опустошената от войната линия Газа или отвън нейните граници, съобщи Ройтерс.

В изказване след срещата му с президента на Кипър Никос Христодулидис в Аман йорданският монарх още веднъж прикани за неотложно прекъсване на огъня и предизвести, че военната акция на Израел с непрестанни бомбардировки води до " рисково утежняване на обстановката " в Газа.

Израел стартира да нападна масирано популации с палестинци анклав, откакто радикалното палестинско придвижване " Хамас " реализира изненадващо нахлуване на израелска територия на 7 октомври. По данни на здравното министерство в линията Газа, която е следена от ислямистската формация, от началото на спора досега при израелски обстрел там са били убити близо 16 000 палестинци, като 70 % от тях са дами и деца. По информация на Израел бойците на " Хамас " са умъртвили при нападението си в страната на 7 октомври към 1200 души, множеството от които цивилни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР